Rattaringluse elektrirattad ei naase enne aprilli keskpaika (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Järgmisel aastal jõuavad Tarti ringlusrattad Kambja valda.
Järgmisel aastal jõuavad Tarti ringlusrattad Kambja valda. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus on arutanud, kas peaks rattaringluse suutlikkust suurendama ja tooma elektrirattad tänavale tagasi, et võimaldada inimestel viiruspuhangu ajal liikumist bussiga vältida, kuid jõudis järeldusele, et see on halb mõte.

«Sarnaneb väga suvega, igavust on veel rohkem, sest midagi muud teha ei tohi. Õpilased on kodus ja e-õpe ei toimi,» selgitas Tartu Linnatranspordi juhataja Roman Meeksa. «Rattaringlus võib minna anarhiaks. See ei oleks väga hea, pealegi tõstab see meie personali koormust. Tänase seisuga oleme seisukohal, et me ei suurenda rataste arvu linnas.»

Rattaringlus on töötanud talv läbi, kasutada saab tavarattaid.

Meeksa ütles aga, et vajadus elektrirattad appi võtta võib päevakorrale tõusta näiteks siis, kui peaks tulema üleriigiline korraldus bussiliiklus seisma panna. «Linnavalitsuse seisukoht on linnaliiniliiklust mitte peatada,» kinnitas ta.

Elektriratastest on talvise hoolduse läbinud ja täiesti korras pooled, umbes 250. Teise poole puhul on talvine hooldus veel lõpetamata. «Elektrirattaid enne aprilli keskpaika me välja ei too,» lausus Meeksa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles