Mänguasjamuuseumi karud Nässu ja Lillekäpp mõtlesid välja karukarantiini

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Karud Lillekäpp (vasakul) ja Nässu.
Karud Lillekäpp (vasakul) ja Nässu. Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Külastajaile eriolukorra tõttu suletud Tartu mänguasjamuuseumis on teinud 13. märtsi õhtupoolikul Facebooki lugejaile postituse karu Nässu, et teatada karukarantiinist. See on üleskutse saata koduseid fotosid, millel on teiste hulgas mängukaru.

«Meie siin karu Lillekäpaga pidasime aru ja mõtlesime, et muuseum on küll kinni, aga meie tahaks ikka teiega kohtuda. Mitte päriselt käpast käppa tere öelda või ninasid vastastikku kokku panna, aga läbi ekraani,» teatas Nässu. «Seepärast ootamegi pikisilmi teie pilte ja kirjeldusi sellest, mida te koos karudega kodus teete. Võibolla loete raamatuid? Või teete võiküpsiseid? Või keedate maasikamoosi?»

Pildid soovitab Nässu panna Facebooki ürituse «Karukarantiin ehk mida teie kodus teete?» alla või saata talle sõnumina. «Meie aga teeme sellest ühe ilusa albumi, mida kõik saavad vaadata,» lisas Nässu.

Kas see üleskutse on mõeldud ainult lastele? «Ei ole, Nässu tegemistest tunnevad rõõmu ja võtavad osa tavaliselt ka paljud täiskasvanud,» ütles mänguasjamuuseumi arendusjuht Marge Pärnits.

Esimese südaööni saabus kümmekond fotot, millele mängukaru on jäädvustatud koos köögis kasvavate sibulatega, aga samuti legoklotside, koerte, kaerahelbeküpsiste, raamatute ja muuga.

Pilte oodatakse esialgu 22. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles