Gustav Suitsu luulepreemia pälvisid Maarja Pärtna ja Timo Maran

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Mullu pälvis Gustav Suitsu luulepreemia Maarja Pärtna luulekoguga «Vivaarium».
Mullu pälvis Gustav Suitsu luulepreemia Maarja Pärtna luulekoguga «Vivaarium». Foto: Riho Kall / Tartu kultuurkapital

Gustav Suitsu luulepreemia konkursile esitatud 11 luulekogu autorist osutusid žürii hinnangul kaks võrdselt preemia vääriliseks ning sellest tulenevalt sai ühe luuletaja asemel preemia kaks. Need on Timo Maran luulekoguga «Metsloomatruudus» ja Maarja Pärtna luulekoguga «Vivaarium», teatas Tartu kultuurkapitali juhataja Kristjan Silm.

Timo Maran.
Timo Maran. Foto: Margus Ansu

Žüriiliikme Arne Merilai sõnul ühendab kahe laureaadi loomingut kirgas loodus- ja isikulüürika, mis seob sügava isikliku kogemuse üldinimliku üldistusega. «See on tundlikus sõnastuses harmooniline maheluule, kus sulavad hetketi kokku hing ning loodus,» märkis ta.

Arne Merilai kõrval valisid preemiasaajad välja Berk Vaher, Toomas Jürgenstein, Asko Tamme ja Rutt Hinrikus.

Preemia suurus on 2000 eurot. Tavakohaselt antakse see laureaadile üle emakeelepäeval, 14. märtsil Eesti kirjandusmuuseumis. Ametlik üleandmine lükkub eriolukorra tõttu edasi.

Gustav Suitsu luulepreemiat annavad Tartu linn ja Tartu kultuurkapital välja aastast 2004 luuletajale, kes on möödunud aasta jooksul avaldanud vähemalt ühe ajastutundliku, filosoofiliselt sügava ja kunstiliselt kõrgetasemelise luulekogu, mis kannab Gustav Suitsu luulele omaseid väärtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles