Tartu volikogu jätab ära istungi ja kaalub digiistungi võimalust

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Lemmit Kaplinski Tartu volikogu istungil.
Lemmit Kaplinski Tartu volikogu istungil. Foto: Kristjan Teedema

Eestis kehtestatud eriolukorra tõttu ning vajadusest aidata kaasa rahva tervise kaitsele ja kriisi lahendamisele jääb  ära järgmiseks neljapäevaks kavandatud volikogu istung.

Volikogu esimees Lemmit Kaplinski selgitas otsust ka sellega, et päevakorras oleks olnud mitmeid sisemise töökorralduse küsimusi ja muid selliseid eelnõusid, mis ei ole pakilise loomuga.  Otsuse langetamisel võeti arvesse ka, et mitu volikogu liiget ei tarvitse praeguste reeglite kohaselt saada istungist osa võtta, sest on viibinud välismaal, teisalt on volikogus vanemas eas inimesi, kes on praeguse viiruspuhangu riskirühmas.

Volikogu teate kohaselt jätkub linnavolikogu kantselei töö tavapäraselt ja istungi ärajäämine ei mõjuta Tartu igapäevast toimimist.

Kaplinski märkis, et Tartu volikogul on tehniline suude istungeid pidada ka interneti kaudu, ühte ruumi kogunemata. Teatavasti hääletavad volinikud ka raekoja saalis istungil tööarvutist. Seda, kuidas sellist kaugistungit praktikas korraldada, tuleval nädalal arutatakse.

Tartu linnasekretär Jüri Mölder kinnitas, et sellealast arutelu tõesti peetakse, kuid iseküsimus on, kas ilmneb tegelikku vajadust seesuguse kaugistungi järele. Volikogu järgmine korraline istung on kavandatud 23. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles