Esmaspäeval algavad Ülikooli tänaval ehitustööd (2)

Tartu Postimees
Copy
Ülikooli tänaval algavad remonttööd.
Ülikooli tänaval algavad remonttööd. Foto: Tartu linnavalitsus

Esmaspäeval, 16. märtsil suletakse liikluseks Ülikooli tänava raekojatagune lõik. Algab Ülikooli tänava rekonstrueerimise teine etapp.

Sel aastal jätkub Ülikooli tänava rekonstrueerimine ning uue ilme saab Ülikooli tänav raekoja tagant kuni Küütri tänavani.

Selleks et liiklust võimalikult vähe häirida, tehakse rekonstrueerimistöid etapiti: 16. märtsist kuni maikuu keskpaigani käib remont Ülikooli 14 ja Lossi tänava vahelisel lõigul ning orienteeruvalt mai keskpaigast kuni juuli alguseni tehakse ehitustöid Lossi ja Küütri tänava vahel. Rohkelt käsitööd nõudva rekonstrueerimise ajal on vältimatu tänava ajutine sulgemine. Lossi tänav ja Ülikooli tänav (Lossi ja Jakobi tänavate vahelises lõigus) muudetakse kahesuunaliseks.

Jalakäijatele tagatakse ehitusalal ohutu läbipääs, sõidutee ehituse ajal on ehitataval lõigul autoliiklus peatatud.

Ülikooli tänava rekonstrueerimine muudab vanalinna senisest veelgi mugavamaks kergliiklejatele. Sõidukite parkimine nihkub raekoja hoonest kaugemale, vahetult sõiduraja kõrvale. Parkimine säilib mõlemal pool sõiduteed. Raekoja apteegi ning Draakoni hotelli vahele tekib pinkidega pisiväljak ning raekoja ümbrus saab avarama ja esinduslikuma ilme.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles