Salvesti omanik: seda võimalust ei ole, et toit otsa lõpeks (2)

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Veljo Ipits
Veljo Ipits Foto: Sille Annuk

Eesti suurima toidukonservide tootja Salvesti omaniku Veljo Ipitsa sõnul on koroonaviiruse levikust tingitud eriolukord ning sellega kaasnenud ostuhullus pannud neid küll edasisi plaane kriitilise pilguga üle vaatama, kuid ettevõttes polevat hirmu märkimisväärsete tootmis- või tarneraskuste tekkimise ees.

«Toorainega meil muresid ei tohiks olla. Arvasime algul, et väiksemaid tõrkeid võib ehk tekkida nende pakendikomponentidega, mis tulevad Itaaliast, aga nüüd oleme saanud kinnituse, et need on juba teel või tootmises. Igal juhul on kindel see, et põhitoodangut pakenditeema kuidagi ei mõjuta, tarbijale mingit probleemi ei teki,» selgitas Ipits.

Mis puudutab tooteid, mida võiks inimestele elutähtsaks pidada, siis nende tootmiseks on Salvestil eestimaiste toorainekasvatajatega lepingud olemas ning praegu pole ühtki põhjust arvata, et kokkulepped ei peaks. «Oleme nüüd tootjaid ka läbi helistanud ja veendunud, et kõik on jätkuvalt positiivselt meelestatud. Pealegi oleme piisavalt palju varusid lattu valmis tootnud – eeskätt neid tooteid, mida me ei taha nii või teisti alates märtsikuust teha, sest tooraine kvaliteet muutub sel aastaajal nigelamaks,» jätkas ettevõja.

Neljapäeva õhtul vallandunud ostupaanika tõttu on Salvesti esindajad täna igaks juhuks püüdnud end kindlustada tarneraskustest tingitud probleemide vastu ja sõlminud kaupmeestega kokkuleppeid, mille kohaselt ei ähvarda tootjat väiksemate hilinemiste puhul trahv.

Seda, et inimesed kauplustest massiliselt toidukraami varuks ostavad, pidas Ipits kaheti käsitletavaks teemaks. «Iseenesest ei ole muidugi paanikaks põhjust, sest seda võimalust ei ole, et toit otsa saaks. Teisalt ma võin inimestest aru saada, kui nad praegu koju rohkem varusid viivad, sest see võimaldab neil harvem poes käia ja vähem võimalikes ohukolletes viibida. Selles mõttes see tendents võiks isegi jätkuda.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles