Gea Kangilaski sihib linnapeatooli

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu abi­linna­pea Gea Kangilaski tunnistab, et ei pelga linnapea kohta ning kui juba suurelt mõelda, siis valitsuses sobiks talle enim keskkonna- või haridusministri koht.
Sille Annuk
Tartu abi­linna­pea Gea Kangilaski tunnistab, et ei pelga linnapea kohta ning kui juba suurelt mõelda, siis valitsuses sobiks talle enim keskkonna- või haridusministri koht. Sille Annuk Foto: Sille Annuk

Seitsme aasta eest vabakundlasena poliitikasse läinud supilinlane Gea Kangilaski (41) vahetas valimisliidu juba 2015. aasta riigikogu valimiste eel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna vastu. Seni peamiselt mittetulundussektoris projektijuhina töötanud Kangilaski jõudis nüüd sotside ridades Tartu abilinnapea kohale.

Ta tunnistab aga, et tema poliitiline ambitsioon on linnapea ametikoht, ka ministriametist ei ütleks ära. Keskkonnateemad tõstab Kangilaski oma praeguses töös esikohale.

Poliitikasse tulite 2013. aasta kohalikel valimistel valimisliidu Vabakund kaudu, mis soovis oma programmiga parteidele vastanduda. Nüüd olete Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige. Kuidas vabakundlasest sotsiks kasvasite?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles