Lohkva küla esindajad haarasid Luunja vallas võimu

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Uus Luunja vallavolikogu esimees on Lohkva külaseltsi juht Kaire Vahejõe, kelle soov oli Lohkvas tühjana seisvasse kaarhalli rajada ekstreemspordipark.
Uus Luunja vallavolikogu esimees on Lohkva külaseltsi juht Kaire Vahejõe, kelle soov oli Lohkvas tühjana seisvasse kaarhalli rajada ekstreemspordipark. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linna piiri taga olev Luunja valla Lohkva küla on paisunud enam kui 2000 elanikuga piirkonnaks. Nüüd on selle järjest kasvava küla esindajad haaranud võimu ka Luunja vallavolikogus: teisipäeval peetud Luunja vallavolikogu istungil umbusaldati senist volikogu esimeest, valimisliidu Uus Luunja liiget Radž Sauki ning volikogu valis kaheksa poolthäälega uueks esimeheks valimisliidu Luunja esindaja ja Lohkva külaseltsi juhi Kaire Vahejõe.

Valimisliit Uus Luunja esitas volikogu esimehe kandidaadiks kunagise Luunja vallavanema Aare Songe, keda toetas kuus volikogu liiget.

Kahe valimisliidu vahele jäi erakond Isamaa, kes jätkab uues koalitsioonis, ning nii jäi ametisse vallavanem, Isamaa liige Aare Anderson. Kuid välja vahetati kaks vallavalitsuse liiget: Harri Lepa ja Indrek Kärneri asemel asuvad Sten Šois ja Heino Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles