Abielu sõlmimisele järgneb konverents (3)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kärt Rebane ja Mihkel Kunnus suvel 2019.
Kärt Rebane ja Mihkel Kunnus suvel 2019. Foto: Ruudu Rahumaru / erakogu

Semiootik ja kirjanduskriitik Mihkel Kunnus ning naiskunstnike rühmitise Delegatsioon K liige Kärt Rebane on suhtlusmeedias teatanud, et registreerivad 13. märtsi keskpäeval Tartu perekonnaseisu­osakonnas abielu. Seejärel lähevad nad kultuuriklubisse, kus nad on korraldanud kutsutud külalistele piduliku konverentsi teemal «Abielu».

Kärt Rebane, Mihkel Kunnus ja nende ühekuune poeg Kalev.
Kärt Rebane, Mihkel Kunnus ja nende ühekuune poeg Kalev. Foto: Eleriin Aas / erakogu

Konverentsi kavas on ettekanded «Vanema kiviaja pulmakombed inimesel ja teistel hominiididel» (Kristjan Piirimäe), «Tonio Krögeri lähetamine. Kirjanik ja abielu» (Mihkel Mutt), «Abielu kui õigus, kohustus, luksus» (Johanna Ross), «Terviku taastulek» (Hardo Pajula) ja «Sariabielluja hulgimõtteid» (Heino Seljamaa).

Konverentsil tulevad esimest korda formuleerimisele «Soosemiootika teesid» (Kalevi Kull). Mihkel Kunnus kõneleb teemal «Miks Tammsaare on meie parim psühholoogiline realist?». Meie kuulsaimaid kirjanikke on ta võtnud vaatluse alla muu hulgas seepärast, et täpselt 100 aastat tagasi, 13. märtsil 1920 sõlmisid oma abielu Anton Hansen ja Käthe Veltman.

Rebane ja Kunnus on ühtlasi teatanud, et konverentsi kavasse võib midagi lisanduda. «Epidemioloogilistel kaalutlustel asendatakse kõik käesurumised jaapanipärase kummardusega,» märkisid nad. «Üritus on alkoholivaba ja vegan.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles