Eestlane tuli noorte maailmameistriks mälumängus

Tartu Postimees
Copy
Kaarel Silmato
Kaarel Silmato Foto: Loovpolügoon

Rahvusvahelise mälumänguliidu korraldatud noorte maailmameistrivõistlustel mälumängus saavutas esikoha eestlane Kaarel Silmato. 29-aastane Silmato kogus 96 punkti 105st võimalikust. Talle järgnesid Brandon Blackwell (USA) 95 punktiga ja Daoud Jackson (Inglismaa) 93 punktiga.

Võistlus peeti samaaegselt ja samade küsimustega 16. maailma riigis. Kuniks mujalt maailmast tulemused laekusid, ei oodanud Eesti parimate mälumängurite sekka kuuluv Silmato, et saavutatud tulemus võiks talle tuua esikoha.

«Küsimused polnud väga rasked, iga eksimus oli kulla hinnaga,» ütles värske maailmameister Kaarel Silmato. «Kohe pärast mängu arvasin, et paar rumalat viga said ilmselt saatuslikuks. Aga siis tuli välja, et konkurendid tegid mõned vead rohkem.»

Viimasel kahel aastal on Silmato ka täiskasvanute MMil teinud U30 vanuseklassis parima tulemuse, üldarvestuses oli ta 2018. aastal 18. kohal. «Loodetavasti õnnestub noorteklassi tulemust kunagi ka tava-MMil korrata, töö selle nimel igatahes käib,» ütleb Silmato.

Tartu ülikooli klassikalise filosoofia eriala bakalaurusekraadiga lõpetanud Silmato töötab Nuti Grupis ristsõnaajakirjade toimetajana. Aastal 2018 tuli ta Põhjamaade mälumängumeistriks paarismängus (koos Igor Habaliga) ja võistkonnamängus.

Võistlus peeti kahes vanuseklassis. Silmato võidutses kuni 30-aastaste seas. Kuni 18-aastaste arvestuses tuli Treffneri gümnaasiumi õpilane Liisa Komissarov Eesti parimana 20. kohale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles