Ilu- ja motomess meelitavad külastajad taas Tartusse

Tartu Postimees
Copy
Motomess Motoexotica.
Motomess Motoexotica. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reedest pühapäevani vallutavad Tartu messikeskuse mototehnika ja ilumaailma tegijad. Üheskoos toimuvad Eesti vanim motomess Motoexotica ning ilumess ILU, sündmusest võtab osa ligemale 90 ettevõtet. Tavale kohaselt loositakse messi lõpus välja uhiuus Harley-Davidson.

AS Tartu Näitused viis moto- ja ilumessid ühiste kuupäevade alla mullu sooviga pakkuda külastajatele varasemast laiemat väljapanekut ning olla ühtaegu atraktiivne nii naistele kui meestele. Motoexotica projektijuhi Anders Urbeli sõnul võeti uudne lahendus külastajate poolt hästi vastu, sestap toimub tänavune mess sarnases võtmes, kuid varasemast suuremana.

Lisaks messikeskuse kolmele paviljonile püstitati ekspositsioonide jaoks lisapaviljon ning väljapanekute päralt on paviljone ühendav galerii ja keskuse esine lipuväljak. Ilumessi üle viiekümne väljapaneku koonduvad messikeskuse C-paviljoni, teised pinnad täidavad Motoexotica eksponendid. «Publiku ette tuuakse motomaailma tuntud kaubamärkide värskeimad uudised ning kevadised ilu- ja moetrendid,» kirjeldas korraldaja.

ILU projektijuht Annika Pettai rääkis, et iluteemadest kerkivad messil esile looduskosmeetika, keskkonnasäästlikkus, põnevad treeningstiilid, mida igast jõusaalist ei leia, tervise hoidmine ja kodusisustus. Loomulikult ei puudu messilt ka kevadised suunad rõivaste ja aksessuaaride vallas. «Esindatud on mitmed tuntud kaubamärgid, kuid ka uued tegijad, näiteks õpilasfirmad, kelle jaoks on mess hea võimalus katsetada, kuidas publik nende tooted vastu võtab. Kindlasti on toodetel head messipakkumised, saab kõike omal nahal järgi proovida ning küsida nõu professionaalidelt,» märkis ta.

Tegevusi jagub ka C-paviljoni esitluste alale, kus ilumessi projektijuhi sõnul räägitakse tasakaalustatud toitumisest ja massaažist, tehakse tooteesitlusi ning toimuvad ka erinevad tantsu- ja õhuakrobaatika esinemised.

Motoexotical on esindatud Eestis müüdavad populaarsemad kaubamärgid nagu Benelli, CAN-AM, CFMOTO, Harley-Davidson, KTM, Linhai ja Stels. Esitletakse mootorrattaid, ATV-sid ja UTV-sid. «Esimest korda Eestis näidatakse Harley-Davidsoni elektrimootorratast LiveWire, millest kujuneb kindlasti üks publikumagnetitest. Samuti saab esmatutvust teha CFMOTO stendis ATV ja bagiga, mis jõuavad Eestis müügile alles suvel, kuid messil on võimalik neid juba lähemalt uurida,» kirjeldas Motoexotica projektijuht ning lisas, et esmaesitlusi toimub pea igas stendis. Mototehnika kõrval on esindatud ka matkaautod, muskelautod, varustus, projektitsiklid ning motoklubid. Eesti ringrajasõidu ajalugu tutvustab põhjalikult Eesti Vanamootorrattaklubi Unic-Moto. Esmakordselt vürtsitatakse messi ka täiskasvanutele suunatud meelelahutusalaga, kuhu pääseb alates 21. eluaastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles