Neljapäeval avatakse Tiina Kallavuse mälestuspink

Tartu Postimees
Copy
Neljapäeval avatakse Masingu kooli ees Tiina Kallavuse mälestuspink.
Neljapäeval avatakse Masingu kooli ees Tiina Kallavuse mälestuspink. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu Herbert Masingu kooli sünnipäevanädalal avatakse kooliesisel platsil  armastatud eripedagoogi ja koolijuhi Tiina Kallavuse mälestuspink. Neljapäeval, 12. märtsil kell 12 toimuvale mälestuspingi avamisele ootab linnavalitsus kõiki Tiina Kallavuse lähedasi, sõpru ja kolleege.

Tiina Kallavus tegeles ühiskonna sotsiaalsete tundlike teemadega ja pühendas oma elu psüühikahäiretega laste arengu toetamisele, tehes seda säravalt erinevates rollides, alates muusikaõpetaja ja logopeedi tööst kuni tunnustatud koolitaja ja koolijuhini.

Kallavus pühendus 2005. aastast Tartu Herbert Masingu kooli direktorina autismispektrihäire, kiindumushäire ja traumakogemusega õpilaste haridusele ja toetamisele, avades oma koolis Eesti esimese miljööteraapial põhineva õpilaskodu ning luues kompetentsikeskuse spetsialistide ja lapsevanemate toetamiseks.

Eesti Vabariigi president on Tiina Kallavust tunnustanud Valgetähe IV klassi teenetemärgiga. Lisaks on ta pälvinud ka Tartu maakonna teenetemärgi Kuldne Tammeoks.

Tiina Kallavuse mälestuse jäädvustamiseks paigaldab Tartu linn mälestuspingi. Algatusega ühinesid ka Tartumaa omavalitsuste liit ja mitmed annetajad. Tartu linnavalitsus tänab kõiki annetajaid.

Mälestuspingi avamisel meenutavad tunnustatud eripedagoogi Tartu linnapea Urmas Klaas, pikaaegne kaasteeline Vallo Reimaa ja Tartu Herbert Masingu kooli esindaja Siim Värv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles