Lennuakadeemia paneb algaval kursusel koolinoored õhusõidukit juhtima

Tartu Postimees
Copy
Eesti lennuakadeemia.
Eesti lennuakadeemia. Foto: Margus Ansu

Täna algab taas koolinoortele suunatud populaarne ettevalmistuskursus, mis toob lennuakadeemiasse kokku üle 100 õppuri erinevatest Eesti paikadest. Eestis ainulaadne kursus võimaldab kooliõpilastel videoloengute, praktiliste töötubade ning  loengute kaudu õppida tundma lennunduse põnevaid erialasid ning karjäärivõimalusi tulevikus. Kõigele lisaks saavad õppurid end kopteri- või lennukipiloodina ise proovile panna.

Praktiline ettevalmistuskursus annab osalejatele uusi teadmisi lennundusest, mis aitavad valmistuda nii suviseks sisseastumiseks akadeemiasse kui ka avardavad noorte teadmisi lennundusest tervikuna. Uuendusena on tänavusel kursusel suurem rõhk mehitamata õhusõidukitel ehk droonidel, mis on lennunduses jätkuvalt kiirelt kasvav ja arenev valdkond.

Kursuse ühe korraldaja, kommunikatsioonijuhi Eelika Tootsi sõnul on noortel väga kasulik õppida mehitamata õhusõidukeid turvaliselt kasutama ning teada nende erinevaid kasutusvaldkondi. «Lennuakadeemia esindaja on koostöös politseiga aidanud drooni abiga Eestis kadunud inimesi üles leida. See on vaid üks valdkond droonide laialdasest kasutamisest meie ümber,» täpsustas Tootsi.

Teiste teemade seas saavad koolinoored panna tehnikale käed külge lennukite hooldusangaaris, testida moodsaid sidelabori seadmeid, tutvuda lennujuhtide igapäevatööga ning mõista laiemalt lennunduse toimimist, sh ärilises võtmes.

Ettevalmistuskursusel on lihtne osaleda, sest õppetöö on jaotatud mugavalt nelja sessiooniks, kus videoloengute kõrval toimub ka kaks praktikapäeva lennuakadeemias ning lennundusmuuseumis.

Lisainfot ettevalmistuskursuse kohta saab lennuakadeemia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles