Tartumaa koolinoorte äriideede konkursi võitis bussiliinide äpp WIMB

Tartu Postimees
Copy
Ühispilt võitjatega: Elva valla osakonnajuhataja Kertu Vuks (paremalt), äriideede konkursi võitjad Kertu Kasesalu ja Älex-Sandra Piiroja, Tartumaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Sven Tobreluts ning Elva abivallavanem Marika Saar.
Ühispilt võitjatega: Elva valla osakonnajuhataja Kertu Vuks (paremalt), äriideede konkursi võitjad Kertu Kasesalu ja Älex-Sandra Piiroja, Tartumaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Sven Tobreluts ning Elva abivallavanem Marika Saar. Foto: Merilyn Säde

Tartus Spark Demos peetud noorte äriideede konkursi Välk finaalüritusel esitlesid konkursi neli paremat meeskonda oma ideid žüriile. Peaauhinna 3000 eurot said bussiliinide äpi WIMB loojad, teise koha võitis arvutimängukohviku Le Nerd meeskond.

«Maaliinide bussipeatustes ei ole võimalik reaalajas jälgida, millal buss tuleb,» kirjeldasid lahendatavat probleemi võitjameeskonda kuuluvad Älex-Sandra Piiroja ja Kertu Kasesalu Elva gümnaasiumist. ​WIMB (Where is my bus?) on nutirakendus, mille abil saaks lihtsasti teada, millal täpselt buss jõuab, kas see on ehk juba ära sõitnud või kui kaugel see on. Meeskonna plaan on nüüd auhinnaraha abil töötada välja prototüüp, mida bussifirmadele ja omavalitsustele esitleda.

Žürii põhjendas oma otsust sellega, et niisugune äpp aitaks paljusid inimesi. «Nende äpp aitaks lahendada üsna suure sihtrühma probleemi. Soovitame muidugi ka kõigil teistel oma ideid edasi arendada ja luua õpilasfirma,» ütles žürii esimees, Tartu teaduspargi juhatuse liige Andrus Kurvits.

Teise koha võitis idee arvutimängukohvikust, kus 10–16-aastased Tartu noored saaksid kohvikus koos aega veeta.

Tartumaa omavalitsuste liidu tegevjuht Sven Tobreluts ütles, et konkurss jätkub kindlasti ning selle eelüritused algavad juba kevadel. «Koolinoorte äriideede konkurss Välk kuulub ka Tartumaa kultuuristrateegia tegevuskavasse ning toetab noorte teadlikkuse tõstmist loovusest ja ettevõtlikkusest,» rääkis Tobreluts.

Välk on konkurss, kuhu on oodatud osalema kõik Tartumaa kuni 20-aastased koolinoored, kellel on äriidee, mida nad sooviksid edasi arendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles