Ülikooli korvpallimeeskonna play-off’i pääsme otsustavad kolm viimast mängu

Lenel Karu
Copy
Kolmapäeval alistas Tartu ülikooli korvpallimeeskond Rakvere Tarva 84:66 ning tartlaste üleplatsimees oli Kregor Hermet (nr 13, mustas).
Kolmapäeval alistas Tartu ülikooli korvpallimeeskond Rakvere Tarva 84:66 ning tartlaste üleplatsimees oli Kregor Hermet (nr 13, mustas). Foto: TÜask/Diana Jesin

Eesti-Läti korvpalliliiga põhiturniir läheneb lõpule ning peatselt jõuab kätte play-off’ide asetus, kus praegu napilt hoiab kohta joone all Tartu ülikooli korvpallimeeskond. Kolmapäevane võit kodusaalis 84:66 Rakvere Tarva üle andis lootust, et edasipääsuks on uks veel lahti.

Tartu ülikooli spordihoonesse kogunenud ligi 700 korvpallifänni olid üleeile tunnistajaks tartlaste kiirele spurdile juba avaminutitel, mille tulemusel jõudis esimene veerand lõpule kodumeeskonna kasuks 29:18. Teisel neljandikul hoidis Tartu 15-punktilist eduseisu ning poolajaks kujunes edu 50:35. Pinge keris tulisemaks kolmandal veerandil ning viimast neljandikku alustasid tartlased eduseisult 60:50. Kregor Hermeti ja Robert Valge juhtimise ning Kent-Kaarel Vene otsustava tabamusega saadi magus võit 84:66. Tartlaste üleplatsimees oli Kregor Hermet 25 punkti ja 11 lauapalliga.

Vigastused annavad tunda

Viimastel kuudel on Tartu ülikooli meeskonna mängijaid tabanud mitu vigastust, mis on andnud tunda ka väljakul. «Leegionär Adomas on nüüd tagasi, aga koondisega mänginud Kregoril annab põlv veel tunda. Eks me ravime tasapisi, vaatame mäng korraga ja valmistume,» ütles Tartu ülikooli meeskonna peatreener Priit Vene. Seni kuni mõned mehed on väljakult puudu, tuleb teistel kohad ära täita.

Kregor Hermet loodab piisavalt taastuda, et vigastus eesootavaid mänge segama ei hakkaks. «Eks see vigastus selline nii-öelda koormusvigastus ole, tuleb vaadata, et hullemaks ei läheks ja kõvasti vaeva näha taastumisega,» ütles Kregor Hermet.

Tema sõnul oli meeskond kolmapäeval kodumänguks hästi valmis ning sellest tulenes ka edu. «Meie õige häälestus oli paigas, sest teadsime, kui tähtis see mäng meie jaoks on. Suutsime laias laastus terve aja jooksul kinni pidada nendest printsiipidestm mis nädala jooksul olime paika pannud ja õnneks suuri üllatusi ka ei olnud,» selgitas Hermet.

Järgmisel kolmapäeval kell 19 kohtub Tartu meeskond kodusaalis TalTechiga. «Nad on küll Rakverega pea samast klassist, kuid teistsuguse mängustiiliga,» selgitas Vene. Ta on treeningutel parandanud mängijate individuaalseid oskusi ning see on põhiskoorijate ridadesse uusi nägusid toonud. «Oleme mängu kiiremaks teinud ning püüdnud rohkem viskeid võtta, leidnud kergemaid korve ning osa meeste punktitase on tõusnud,» rääkis Vene.

Kui endaga võrdväärsel tasemel vastaseid on suudetud alistada, siis tugevamaid tuleb veel püüda. «Tugevamaid pole me suutnud hammustada, aga eelkõige tuleb uskuda endasse,» sõnas Vene.

Võimalus on teistelgi

Peatreener usub, et lisaks Hermetile, kes hiljuti Eesti meeste korvpallikoondises kaasa tegi, on sama võimalus veel teistelgi. «Paar meest peaks suvel küll minu hinnangul sinna ringi saama, sest tulevad laagrid ja projektid, kus neil on võimalik ennast tõestada,» ütles ta.

Hermet on play-offile pääsemise osas optimistlik. «Ma arvan, et meil on selleks täiesti hea ja reaalne variant. Muidugi tuleb kõik järelejäänud mängud võita ja seda me ka tegema lähme, vähemaga leppida ei saa,» kinnitas ta.

Tartu ülikooli korvpallimeeskonnal on liigatabelis kirjas üheksa võitu ja 14 kaotust ning sellega ollakse esimesena play-off’i piiri all. Põhiturniiri lõpuni on tartlastel pidada veel kolm mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles