Jaani kiriku muusikaveerandtunnid jätkuvad reedeti

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Pildil viiuleil Helin Pihlap ja Robert Petrov.
Pildil viiuleil Helin Pihlap ja Robert Petrov. Foto: Erakogu

Sel reedel elustub Tartu Jaani kirikus muusikaveerandtund, mis poolteist aastat on soikus olnud. See tähendab, et igal reedel kell 12.15 on kirikusaalis kas linlasel või linna tulnud külalisel võimalus korraks istuda, nautida head muusikat ja selle saatel mõtiskleda.

Esimesel kontserdil 6. märtsil astuvad viiulitel üles Helin Pihlap ja Robert Petrov. Kavas on heliloojate Rubinsteini, Jenkinsoni, Mägi ja Laloy´ looming.

Helin Pihlap alustas viiuliõpingutega Tartu I muusikakoolis, jätkas Heino Elleri muusikakoolis ning lõpetas sel suvel interpretatsioonipedagoogika magistriõpingud Eesti muusika- ja teatriakadeemias.

Robert Petrov alustas viiulimänguga 13-aastaselt ja oli Helin Pihlapi esimene õpilane. Helin Pihlap töötab praegu Tartus viiuliõpetajana, Robert Petrov õpib Hugo Treffneri gümnaasiumis. Nii Helin kui ka Robert armastavad väga klassikalist muusikat, aga tegelevad palju ka pärimusmuusikaga ja mängivad mõlemad kaasa folklooriklubi Maatasa koosseisus.

Kontsert algab Jaani kirikus 6. märtsil kell 12.15, kestab 15 minutit ja on tasuta.

Järgmiste kordade programmi eest hoolitseb Jaani kiriku organist ja kooridirigent, hiljuti kultuurikandja tiitliga pärjatud Kaisa Kuslapuu. Keskpäevased muusikaveerandtunnis Jaani kirikus said alguse 2006. aastal.

Sakraalehitistest on aastasadade jooksul kujunenud linnade ja asulate ühed põhilisemad sümbolid. Nii ka Jaani kirikust Tartu südalinnas. 
Sakraalehitistest on aastasadade jooksul kujunenud linnade ja asulate ühed põhilisemad sümbolid. Nii ka Jaani kirikust Tartu südalinnas. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles