Vald müüs tuksis akudega ja külmad elektriautod maha (5)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Elva valla sotsiaaltöötajad said sel nädalal elektriautode asemele kümme uut bensiinimootoriga autot. Uusi autosid näitasid sotsiaalnõunik Eva Kuslap (vasakul) ja sotsiaalosakonna juhataja Milvi Sepp.
Elva valla sotsiaaltöötajad said sel nädalal elektriautode asemele kümme uut bensiinimootoriga autot. Uusi autosid näitasid sotsiaalnõunik Eva Kuslap (vasakul) ja sotsiaalosakonna juhataja Milvi Sepp. Foto: Sille Annuk

Elva vald müüs oksjonil maha kõik üheksa sotsiaaltöötajate kasutuses olnud elektriautot Mitsubishi i-MiEV ning ostis nende asemele kümme bensiinimootoriga Toyota Yarist, sest 2011. aastal riigilt tasuta saadud elektriautode laadimiseks kulus rohkem aega, kui nendega pärast laadimist sõita sai. Talvel ei jõudnud elektriautod ühe laadimiskorraga isegi Elvast 25 kilomeetri kaugusel asuvasse Tartusse, kus need veel ringi sõidavad. Aga ka ülikoolilinnas vahetatakse elektriautod peagi välja.

Suvel sooja ilmaga sõites polnud elektriautodega probleeme, need ilmnesid talvisel ajal, nentis Elva valla sotsiaal- ja terviseosakonna juhataja Milvi Sepp. Olgugi et tänavusel talvel pole pea üldse krõbedamaid külmakraade olnud, pidid sotsiaaltöötajad tegema töösõite nii, et salongisoojendus oli välja lülitatud. «Töötajatel oli valida, kas sõita soojas autos või siis jõuda õigeks ajaks sihtkohta,» ütles Milvi Sepp.

Enamik läks pealinna

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles