Kettagolfarid võistlesid ainsal lumisel nädalavahetusel

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartumaa talvistelt meistrvõistlustelt kettagolfis võtsid osa ka Baltimaade 2019. aasta meister Keiti Tätte (vasakult kolmas) ja 2018.  ja 2019. aasta Eesti meister Albert Tamm (vasakult neljas).
Tartumaa talvistelt meistrvõistlustelt kettagolfis võtsid osa ka Baltimaade 2019. aasta meister Keiti Tätte (vasakult kolmas) ja 2018. ja 2019. aasta Eesti meister Albert Tamm (vasakult neljas). Foto: Margit Kurvits

Tartumaa talvised meistrivõistlused kettagolfis jõudsid möödunud nädalavahetusel esimese värske lumega Elvas Mahlamäel asuvas kettagolfipargis finišisse. Võistlust peeti esimest korda ning omavahel võtsid mõõtu kuus omavalitsust: Kambja, Elva, Tartu, Luunja, Kastre ja Peipsiääre valla mängijad.

25 korviga rajale oli võistlema tulnud 125 kettagolfarit, kes jagunesid kaheksaks divisjoniks. Võistlus peeti üksikmänguna, kus omavalitsuste hulgas läks arvesse iga piirkonna parima naise ja kolme parima mehe tulemus. Kummalgi võistluspäeval mängiti üks ring.

Ülekaalukalt edestas teisi Kambja vald, teenides kokkuvõttes 180 punkti. Hõbemedalile tuli Luunja vald 147 punktiga ning kolmandaks jäi võõrustaja Elva vald 136 punktiga.

Peakorraldaja Silver Saks rääkis, et soov Tartumaal võistlus teha oli juba möödunud aastal, kuid ettevalmistustega jäädi ajahätta.

«Tartumaal ei ole tegelikult just harrastajatele mõeldud rada, mis oleks piisavalt lihtne,» märkis Saks. «Võtsime kätte ja muutsime Elva rada lühemaks, et kõik saaksid mängu nautida ning peaksid tuulistes tingimustes vastu.»

Tema sõnul oli ime, et just samaks nädalavahetuseks lumi maha sadas. «Osalejad naersid, et kuidas me sellise ilma tellisime. See oli ainus lumine nädalavahetus, mis lõi võistlustele veel parema meeleolu,» lisas Saks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles