Kaitsevägi kutsub Tartus naisi ajateenistuse teabepäevale

Tartu Postimees
Copy
Naiskaitseväelane.
Naiskaitseväelane. Foto: Meelis Meilbaum

Kaitsevägi tutvustab neljapäeval Tartus Kaitseväe akadeemias noortele naistele ajateenistust ja karjäärivõimalusi kaitseväes  eelmisel reedel Tallinnas toimunud teabepäeval osales üle 70 neiu, kellest enamus märkisid, et on otsustanud minna ajateenistusse.

Neljatunnisel teabepäeval kohtutakse ajateenistuse kogemusega reservväelaste ning kaitseväes töötavate naistega, kes annavad ülevaate ajateenistuseks valmistumisest, väljaõppest, elamistingimustest väeosades ning enda kogemusest kaitseväes. Lisaks räägitakse nii füüsilise koormusega seotud müütidest ning tutvutakse kaitseväelase varustusega.

Naiskaitseväelase Daisi Želizko sõnul aitas kaitsevägi leida tal oma kutsumuse. «Ajateenistusse mineku tõuke sain ülikooli kolmandal aastal, kui hakkasin läbi tegevteenistuses olevate sõprade nägema kaitseväes reaalseid eneseteostus- ja karjäärivõimalusi. Huvi praeguse eriala vastu tärkas ajateenistuses ning läksin sealt edasi magistrisse personalitööd õppima. Hetkel töötan ma personaliohvitserina mereväes ja hoolitsen selle eest, et Eesti riiki kaitseksid tublid ja ettevõtlikud inimesed. Põnevate tööpäevade kõrvalt kasvab minu peres ka imearmas pooleteiseaastane tütar,» rääkis Želizko.

Kaitseminister Jüri Luige sõnul kasvab noorte naiste huvi riigikaitse vastu. «Naiste aktiivne roll riigikaitses muutub järjest tavapärasemaks,» märkis Luik. Ta lisas, et kaitsetahe, mis on üks meie iseseisva riigikaitse alustala, ei sõltu soost ning igal ühel meist on õigus ja võimalus panustada julgeoleku tagamisse.

Teabepäevale on oodatud 15–27-aastased naised, kes tunnevad huvi riigikaitse ning ajateenistuse vastu. Tartu teabepäev toimub neljapäeval kell 9.30-15.30 Kaitseväe akadeemias aadressil Riia 12. Teabepäev on tasuta ning osalemiseks on vajalik eelregistreerimine. 

2019. aastal jätkas tegevteenistuses ligi 60 protsenti ajateenistuse lõpetanud naistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles