Tartu linnavolinike pöördumine: Urmas Klaas ei saa Tartu linnapea rolliga hakkama (4)

Tartu Postimees
Copy
Urmas Klaas.
Urmas Klaas. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Postimehele laekus 12 Tartu linnavoliniku poolt avaldus, milles pöördunud väidavad, et Urmas Klaas ei saa linnapea kohustustega hakkama. Avaldame pöördumise täies ulatuses.

Me ei saa seda lihtsalt niisama pealt vaadata.

Me ei saa pealt vaadata, kuidas Tartu linnapea Urmas Klaas on hakanud ükskõikselt ja üleolevalt suhtuma Tartu probleemide lahendamisse ning ka kriiside lahendamisse nii linna juhtinud koalitsioonis kui ka ülikooli kliinikumis, mille nõukogu esimees linnapea on.

Me ei saa pealt vaadata, kuidas linnapea selle asemel, et kriisi ülikooli kliinikumis kiiresti lahendada, on võtnud ette venitamise taktika.

Me ei saa pealt vaadata, kuidas linnapea selle asemel, et vastata linnavolinike arupärimises esitatud neljale küsimusele kliinikumis tekkinud juhtimiskriisi kohta, asus hoopiski volikogule selgitama üldisi tõdesid ülikooli kliinikumi tegevusega seonduvast.  

Arupärimises, mis tuli vastamisele volikogu istungil 20. veebruaril, oli linnapeale esitatud neli konkreetset küsimust. Selle asemel, et neile vastata ja volinikele selgelt selgitada, miks ülikooli kliinikumis juhtimiskriis tekkis ning mis oli – või ei olnud – nõukogu roll selles, vastas linnapea üldise jutu ja juba tuntud asjade kordamisega. Linnapea ei vastanud küsimustele konkreetselt ega pakkunud välja konkreetseid ideid lahendusele jõudmiseks, peale töörühma moodustamise, mis aga peab oma kava esitama alles 1. septembriks 2020. Aeg muudkui läheb, kriis ei lahene, kuid linnapea lükkab otsustamisi järjekindlalt edasi. Sellega tõestas Urmas Klaas taas, et ta ei saa kriiside lahendamisega hakkama. Ta ei saa sellega hakkama nõukogu esimehena ülikooli kliinikumis ega ka linnapeana kogu linnas.

Me ei saa seda niisama lihtsalt pealt vaadata.

Me ei saa pealt vaadata, kuidas need viimase aja juhtumid on alla kiskunud Tartu mainet. Samas ei näe me ka, et linnapea Urmas Klaasil oleks kaugemaleulatuvat visiooni – peale pideva rääkimise, kui suur samm on Tartule kultuuripealinna staatuse saamine -, et linn tahaks ja julgeks tõesti areneda sellise pealinna vääriliselt. Sõnad on suured, aga teod on väikesed.

Kõigest sellest lähtuvalt olemegi jõudnud tõdemuseni, et Urmas Klaas ei saa Tartu linnapea rolliga hakkama. Meil ei ole enam usaldust tema suhtes. Reformierakonna fraktsioonil Tartu linnavolikogus tuleks hakata otsima Tartule uut linnapeakandidaati.

Linnavolinikud, kes on hetkel avaldusega ühinenud: Jelena Frunze, Rein Kokk, Nikolai Põdramägi, Marina Riisalu, Vladimir Šokman, Argo Annuk, Anneli Kannus, Kaja Tarto, Eva Loskit, Heiki Vilep, Vahur Kalmre, Margus Jaanovits

Kutsume üles ka ülejäänud linnavolinikke ühinema avaldusega, et seista Tartu maine eest!

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles