Mänguasjamuuseum avab Sipsiku-teemalise näituse

Tartu Postimees
Copy
Sipsik
Sipsik Foto: Repro

Tartu mänguasjamuuseum avab 7. märtsil kell 11–14 toimuva suure perepäevaga uue näituse «Sipsik seikleb».

Tegemist on kõige väiksematele muuseumisõpradele mõeldud käelisi oskusi arendava mängumaaga, kus saab koos Sipsikuga uurida ja uudistada, katusele ronida ning mängult merele ja Kuule reisida.

Mänguasjamuuseumi direktori Triin Vaaro sõnutsi on mänguasjamuuseum just õige koht, kus maast-madalast eakohaste mängude ja tegeluste abil omandada esimesi teadmisi teatrist, kirjandusest ja kunstist. «Meie missioon on pealekasvavale põlvkonnale tutvustada mängu kaudu Eesti kultuurilugu, mille üks osa on kindlasti ka lastekirjandus ning Sipsik kui ühe ajastu sümbol.  Soovime väikelastele uusi oskusi õpetada ja pakkuda vanematele keskkonda, kus nad saavad oma lastega rõõmsalt ja turvaliselt aega veeta,» selgitas Vaaro.

Laupäevasel perepäeval on võimalik uudistada näitust, meisterdada Sipsikuid, külastada erilist ühepäevakohvikut ning teha Peopeegli abiga endast  Sipsiku päeva mälestuspilte. Lisaks saab osaleda ploomide ja herilaste sorteerimise õpitubades, proovida kätt osavusmängudega ning loomulikult nautida koos sõpradega triibulises maailmas seiklemist.

Näitus, mis põhineb Eno Raua ja Edgar Valteri raamatul «Sipsik» ning on sündinud Tartu mänguasjamuuseumi ja A Film Eesti koostöös, jääb avatuks 2021. aasta jaanuari lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles