Selgus, millistesse kogumismajadesse edaspidi vanakraami viia

Tartu Postimees
Copy
Selgus kogumismajade võidutöö.
Selgus kogumismajade võidutöö. Foto: Uuskasutuskeskus/Astri grupp

Astri grupp ja uuskasutuskeskus kuulutasid välja kogumismajade arhitektuurivõistluse võidutöö. Võitjaks osutus arhitekt Kristian Taaksalu töö Nööp. Konkursi võitja disainitud kogumismaju on esialgu plaanis üles seada Astri grupile kuuluvate keskuste ja turgude juurde ning edaspidi üle terve Eesti.

Võidutöö valimisel sai otsustavaks omanäoline disain ja funktsionaalsus. «Oluliseks kriteeriumiks oli, et majad oleksid lihtsasti paigaldatavad. Võidutöö Nööp on äratuntavalt omanäolise disainiga ning seda on lihtne sobitada erinevatesse keskkondadesse,» ütles Astri grupi nõukogu liige ja rohetegevuste eestvedaja Silver Hage.

Kogumismajad hakkavad asetsema kaubanduskeskuste ja turgude parklates ning ka muudel välialadel. Kogumismajja saab ära tuua kõik korralikud ja kasutuskõlblikud esemed, mida elanikud enam ise ei vaja, sealhulgas riided, raamatud, nõud, jalanõud, mänguasjad, väiksemad mööbliesemed, kodutehnika jms. Nädala sees toimivad kogumismajad selvepunktina ja nädalavahetustel mehitatud vastuvõtupunktina.

«Seni on Eestis puudunud liikuv ja kasutajasõbralik võrgustik just korralike esemete väärikaks kokkukogumiseks. Arhitektuurivõistluse lõpptulemusena on meil nüüd visioon, mis täiustab juba toimivaid uuskasutuskeskuse poode, tekitades juurde kompaktsete kogumismajade võrgustiku Eestis,» sõnas uuskasutuskeskuse tegevjuht Diana Paakspuu.

Esimesed kogumismajad on kavas paigaldada Astri grupile kuuluvatesse keskustesse ja turgudele juba 2020. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles