Miss Valentine jõudis lõpule Venemaa spordikuulsuse hiilgava võiduga GP-etapil

Copy
Arina Averina Tartus.
Arina Averina Tartus. Foto: Miss Valentine

Tartus lõppenud iluvõimlemise GP-etapi üksikaladel ei andnud neljakordne maailmameister ja seitsmekordne Euroopa meister, Tartus esimest korda võistelnud Venemaa sportlane Arina Averina kellelegi võimalust: ta võitis nii palli-, rõnga-, kurika- kui ka lindikava suurepäraste punktisummadega.

„Jään nädalavahetusega rahule, kuigi mõned vead tulid ka minul sisse,“ ütles Averina. „Võistluse korraldus oli kõrgetasemeline, kõik toimis, nii et mälestus jääb väga hea.“

Võistluste reeglite järgi oli kaheksa parima kõrval finaali lubatud ka iga ala edukaim eestlanna. Suurepärase tulemuse tegi rõngakavas Viktoria Bogdanova, 25-aastane Eesti esivõimleja püstitas 21,05 punktiga isikliku rekordi, mis andis GP-etapil viienda koha. Pallikavas oli ta üheksas.

„Kuigi medalist jäi natuke puudu ja sain viienda koha, oli minu jaoks tänane rõngakava tulemus justkui võit,“ ütles Bogdanova. „Võistlus maailma parimatega näitas, et tuleb tööd edasi teha.“

Viktoria Bogdanova Tartus.
Viktoria Bogdanova Tartus. Foto: Miss Valentine

Esmakordselt Baltikumis ja Põhjamaades toiminud GP-etapi Eestisse toomine oli Miss Valentine´i peakorraldaja Janika Mölderi suur unistus. Ta tunnistas pärast võistlust, et pinge oli märksa suurem kui varasemal veerandsajal aastal, kui ta on Eesti suurimat võimlemisturniiri organiseerinud.

„Kogu Miss Valentine´i turniir läks hästi korda, mulle tegi väga rõõmu, et GP-etapi ajal oli Tartu ülikooli spordihoone täis pealtvaatajaid, kes ka rõõmsasti kaasa elasid,“ ütles Mölder.

Ometi laekus talle vahetult enne võistlusnädalat ka murelikke kirju. „Paljud koondised loobusid eeskätt võimlejate vigastuste, aga mõned ka koroonaviiruse tõttu. Seetõttu tuli viimase hetkeni vaeva näha, et heal tasemel võimlejaid eeskätt naaberriikidest võistlema kutsuda,“ ütles Mölder.

Eesti iluvõimlemise rühmakava koondis sai pallikava finaalkatsel viienda koha (27,5 punkti), kolme rõnga ja kahe kurika kavas olid eestlannad kuuendad (23,6 punkti). Mõlema ala parim oli Venemaa naiskond, kes kogus vastavalt 30,25 ja 30,15 punkti.

GP-etapi tulemustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles