Ettevalmistused karakattide paraadiks käisid veel hilja õhtul

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Mõned kaupmehed on juba kohal ja tiksuvad oma kaubikutes soojas, jutid on keskväljakul maas ning keegi mõõdab platse välja – selline pilt avanes reede õhtul Kallaste keskväljakul, kus käisid ürituse «Karakatitsa» viimased ettevalmistused. Täna hommikuks on kõik valmis ning kõik on üritusele oodatud.

Kallastel peetakse täna karakattide paraadi ja laata. Mõned kaupmehed olid platsis juba eile õhtul.
Kallastel peetakse täna karakattide paraadi ja laata. Mõned kaupmehed olid platsis juba eile õhtul. Foto: Lugeja pilt

Karakatitsa on spetsiaalne jääl liikumiseks ehitatud ilmatu suurte ratastega sõiduk, selgitas «Karakatitsa» korraldaja, Peipsiääre valla Kallaste piirkonna kultuuritöötaja Jekaterina Tõlnikova. Selliseid ainulaadseid sõiduriistu ehitavad ja kasutavad Peipsil ning Lämmijärvel töötavad kalurid. Kallastel on taolisi vaatamisväärsusi paljudes hoovides.

Nii pole siis ime, et Kallaste rahvas sellele masinale igal talvel terve päeva pühendab ning külalisigi võõrustab. Täna juba 17. korda peetav «Karakatitsa» algab kell 9 laadaga. Kavas on palju huvitavat, keha ja vaimu kosutuseks pakutakse kohaliku kultuuri kõrvale traditsioonilist Peipsiääre uhhaad, teatas Jekaterina Tõlnikova.

Näiteks on ürituse kavas õpitoad, kus kell 10 saab omandada võrkude valmistamise ning vanausuliste suhkru keetmise kunsti. Kell 11 avatakse pidulikult karakattide paraad. Keskpäevaks on valmis traditsiooniline Peipsiääre uhhaa ning esinejad, kontserdi peaesineja on Artjom Savitski.

Pärastlõunal võib leiba luusse lasta, et siis puhanuna panna 29. veebruarile punkt Kallastel kell kümme õhtul algaval diskol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles