Hando Runnel koostas arhivaar Otto Liivi artiklikogumiku kaks köidet

Copy
"Ajaloouurimise allikail" teise köite kaane keskel on Otto Liivi foto.
"Ajaloouurimise allikail" teise köite kaane keskel on Otto Liivi foto. Foto: Repro

Täna kell 15 tuleb rahvusarhiivi peahoones Noora (Nooruse 3) esitlusele «Eesti mõtteloo» sarjas ilmunud Otto Liivi artiklite kogumiku «Ajaloouurimise allikail» teine köide. Kõnelevad ajaloolased Enn Küng ja Tiit Rosenberg.

Ajaloolase ja arhivaari Otto Liivi (1905–1942) kirjatööde teise köitesse on koostaja Hando Runnel koondanud tekste aastatest 1926–1938. Raamatu esimese osa fookus on Põhjasõjal ja Rootsi aja Eestil ja eestlastel, teine osa süveneb Eesti ajaloo suhetele baltisaksa ajaloouurimisega ning kolmas meie arhiivinduse ülesehitamisele ja ajalootõlgendamise probleemidele.

Raamatu esimene köide ilmus eelmisel aastal.
Raamatu esimene köide ilmus eelmisel aastal. Foto: repro

Otto Liivi kirjatööde kogumiku «Ajaloouurimise allikail» mullu ilmunud esimese köite esimene osa on pühendatud Virumaale. Narvas sündinud autor käsitleb kodulinna, Lüganuse, Viru-Jaagupi, Iisaku, Kuremäe ja teiste selle kandi paikade ajalugu. Teise ossa on raamatu koostaja Hando Runnel koondanud märkmed, reisimuljed, tähtpäevi puudutavad kirjutised. Kolmandas osas on lugeja ees käsitlused Poola ja Rootsi ajast Eestis.

Möödunud aastal ilmunud esimeses köites on ka Peep Pillaku ülevaade Otto Liivi eluloost ja tema tähtsamatest töödest ning tema tähtsusest Eesti arhiivinduses ja ajalooteaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles