Riigipea uudistas Tartu ülikooli Chemicumi ja Deltat

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Sel nädalal Tartus viibiv Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid tutvus täna ennelõunal Tartu ülikooli teadlaste praktiliste lahendustega keskkonnahoidliku tehnoloogia vallas ning tegi ringkäigu Delta õppehoones ja ettevõtlusmajas. Presidenti saatis Tartu ülikooli rektor Toomas Asser.

Chemicumis tutvustas Tartu ülikooli füüsikalise keemia professor Enn Lust presidendile nanostruktuursetel materjalidel ja vesinikul põhinevate jätkusuutlike energiaallikate arendamist.

Õppe-, teadus- ja innovatsioonikeskuses Delta jagasid selgitusi ja tutvustasid Delta kogukondi, kompetentse ja laboreid arvutiteaduste instituudi juhataja akadeemik Jaak Vilo ning teiste instituutide juhid.

President kohtub visiidil veel Tartu ülikooli gaasfermentatsiooni tehnoloogiate teadusrühmaga ja vaatab ülikooli ajaloo uut püsinäitust «Minu elu ülikool». Ka külastab ta Tartu noorsootöö keskust.

Täna kell 16 annab ta Eesti kirjandusmuuseumis kättae rahvaluulepreemiad.

Oma kolmepäevasel retkel Tartusse ja Tartumaale külastab riigipea ka mitmeid asutusi ja ettevõtteid, nagu põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet, Samelin, Estiko Energia, TBD-Biodiscovery, Airel Ltd, Kodumaja ja Järveotsa vutifarm, ning kohtub Tartumaa põllumeestega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles