Tartu Postimehe ajakirjanik Raimu Hanson on elutöö preemia nominent

Tartu Postimees
Copy
Sel pildil intervjueeris igal ajal ja igas asendis töötav Tartu Postimehe ajakirjanik ja elutöö preemia nominent Raimu Hanson kirjanik Helvi Jürissoni.
Sel pildil intervjueeris igal ajal ja igas asendis töötav Tartu Postimehe ajakirjanik ja elutöö preemia nominent Raimu Hanson kirjanik Helvi Jürissoni. Foto: Kristjan Teedema

Eesti meediaettevõtete liit annab viiendat korda välja elutööpreemia, tänavused nominendid on Tartu Postimehe ajakirjanik Raimu Hanson, vabakutseline ajakirjanik ja kirjanik Toomas Kümmel ning Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanik Mati Määrits.

Tartu Postimehe ajakirjanik Raimu Hanson on Postimehes täiskohaga töötanud alates ülikooli lõpetamisest 1980. aasta oktoobris. «Olen väga rõõmus. See on väga vahva, et mind on esimese kolme hulka valitud,» ütles Hanson. 

Hanson on avaldanud kirjandus-, teatri- ja muusikaarvustusi, vesteid, humoreske, portreelugusid, intervjuusid ja reportaaže. Samuti on ta avaldanud luulet raamatutes «Noori autoreid '77» (Eesti Raamat, 1979), «Seilates sadamata» (Varrak, 2012) ja «Ma olen Jüri Üdi» (Eesti Keele Sihtasutus, 2013).

Ka on Hanson Tartu linnavalitsuse aunimetuse kultuurikandja määramisel pälvinud kultuurikajastaja aunimetuse aastal 2006 ja 2011.

Raimu Hanson töötab Tartu Postimehes reporterina ja toimetab kultuurilehekülge. 

Toomas Kümmel on teinud kaastööd Eesti Ekspressile, Eesti Ajale ja Eesti Päevalehele ning kirjutanud raamatuid.

Mati Määrits on Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanik. Enne seda töötas ta 24 aastat Põlva Koidus. 

Elutööpreemia määratakse inimesele, kes on pikema aja jooksul oluliselt edendanud Eesti ajakirjandust kas ajakirjaniku või meediaorganisaatorina. Preemia eeldab, et saaja on küpses eas inimene, vähemalt 50 aastat vana. Elutööpreemia suurus on 5000 eurot.

Preemiat rahastavad ja nominendid valisid välja ajakirjandustaustaga eraisikud Hans H. Luik, Igor Rõtov, Toomas Leito, Jüri Ehasalu ja Margus Mets.

Elutööpreemia võitja avalikustatakse 6. märtsil Tallinnas õpetajate majas toimuval pressipeol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles