Alatskivi õunaaias algas uue kaupluse ehitus

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Uue kaupluse ehituse ettevalmistamiseks võtsid saemehed eelmisel reedel Alatskivi õunaaiast enamiku puid maha.
Uue kaupluse ehituse ettevalmistamiseks võtsid saemehed eelmisel reedel Alatskivi õunaaiast enamiku puid maha. Foto: Andrus Salu

Suur osa Alatskivi tankla ja bussijaama vastas olevast õunaaiast sai eelmisel nädalal minevikuks, kui seal algasid ettevalmistused uue poe ehitamiseks. Uuele kauplusele andis viiekümneks aastaks hoonestusõiguse Peipsiääre vallavalitsus ning Tartu tarbijate kooperatiivi (TTK) uus Alatskivi Coop peaks valmima selle aasta septembris.

Peipsiääre abivallavanem Peeter Kiuru sõnas, et päris kõiki puid õunaaiast siiski maha ei võeta. «Kümme-kaksteist puud jääb sinna ikka alles,» ütles ta.

Veel üks õunaaed

Õunapuude mahavõtmine ei tohiks abivallavanema sõnul kellegi jaoks olla suur katastroof, sest veidi eemal, kohaliku hooldekodu naabruses on teine vallale kuuluv õunaaed. «Igal aastal oleme kuulutanud inimestele, et tulge ja korjake õunaaiast õunu, aga korjajaid on tavaliselt ikka väga vähe ning õunad jäävad pigem maha vedelema,» lisas Kiuru.

Õunapuude mahavõtmine ei tohiks abivallavanema sõnul kellegi jaoks olla suur katastroof, sest kohaliku hooldekodu naabruses on teine vallale kuuluv õunaaed.

Samas on Alatskivile tarvis suuremat poodi, praeguse kaupluse asemele uut ehitada pole aga võimalik, pole piisavalt ruumi.  TTK kommunikatsioonijuht Kertu Punger sõnas, et Alatskivi uue poe suletud netopind on ligi 780 ruutmeetrit, millest kaupluse müügisaal saab olema 437 ruutmeetrit. «Praeguse Alatskivi kaupluse pind on ligi 370 ruutmeetrit,» sõnas Punger.

Lisaks hakkab seal tööle taaraautomaat, poega ühe katuse alla kolib kohalik apteek ning parkla kõrvale ehitatakse turuputkad.

Vana pood vallale

Kui vald andis TTK-le uue poe tarvis hoonestusõiguse viiekümneks aastaks, siis sama kauaks annab TTK pärast uue poe valmimist praeguse kauplusehoone vallale kasutada. «Seda me veel ei tea, mida me poemajaga peale hakkame, vaatame seda siis, kui uus kauplus on valmis ja praegune pood tühi,» sõnas abivallavanem.

Alatskivi kaupluse ehitab Ehitustrust. Uus pood peaks lepingu järgi uksed avama tänavu septembris.

Lisaks Alatskivi poele ehitab TTK praegu Raadimõisa Konsumit, mis valmib tänavu juunis. Veel plaanib TTK sellel aastal alustada ka Melliste kaupluse uue hoone ehitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles