Justkui musta augu serval, kust veel on võimalik redelit mööda välja ronida, võetakse Ivar Põllu lavastuses «Anne lahkub Annelinnast» vaataja kaasa elama laipadeta kriminaalloole, mille lõpus ei selgu mõrvar, vaid rollide jõujooned.
Justkui musta augu serval, kust veel on võimalik redelit mööda välja ronida, võetakse Ivar Põllu lavastuses «Anne lahkub Annelinnast» vaataja kaasa elama laipadeta kriminaalloole, mille lõpus ei selgu mõrvar, vaid rollide jõujooned. Foto: Gabriela Liivamägi/Tartu Uus Teater

Tartu Uue Teatri lavastus «Anne lahkub Annelinnast» meenutab vaatajale, kui universaalseid mustreid me inimestena eluteel läbi käime ning kuivõrd on iga mööduja meile samasuguste kogemuste kaudu palju lähemal, kui esialgu arvata julgeksime. Selles lavastuses on killuke lugu sinust, sinu naabrist, sinu ees istuvast inimesest, võib-olla ka lasteaiasõbrannast või ülemusest.

Hoidudes üldistamast, on lavastuse tekstiga tabatud laia rühma inimeste elukäigud, nende elu paratamatu valulikkus ja ehk ka pisike õppetund.

Vaatajate ees on Maarja Mitt-Pichen ja Märt Avandi.
Vaatajate ees on Maarja Mitt-Pichen ja Märt Avandi. Foto: Gabriela Liivamägi/Tartu Uus Teater
Kommentaarid
Copy