Remondi tõttu muutuvad rongide sõiduplaanid

Tartu Postimees
Copy
Tabiveres algas mullu augustis raudtee alla tunneli ehitus ning nüüd läheb remonti raudtee peatee.
Tabiveres algas mullu augustis raudtee alla tunneli ehitus ning nüüd läheb remonti raudtee peatee. Foto: Kristjan Teedema

Tabivere jaamas algavate ehitustööde pärast on 2. märtsist muudatusi Tartu, Valga ja Koidula liini rongide sõiduplaanis, teatas reisirongide liiklust korraldav Elron.

Eesti Raudtee jätkab Tapa-Tartu raudteelõigu rekonstrueerimist, et tulevikus saaks suurendada kiirusi ja rongireis kulgeks veelgi sujuvamalt. 2. märtsil algab Tabivere raudteejaama peatee põhjalik remont ning samal ajal jätkub sealkandis ka jalakäijate tunneli ehitus.

«Remondi käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitusmaterjalid: rööpad, liiprid, ballast,» teatas ASi Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin. «Reisirongiliiklust remont eriti ei sega, sest jaamas jääb avatuks platvormiäärne kõrvaltee, kus rongid peatuda saavad.» Tööd kestavad 8. maini.

Lisaks Tabivere jaama peateele on 2020. aastal plaanis remontida ka Tabivere-Kärkna jaamavahe. Need tööd algavad aprilli alguses ja kestavad esialgse kava kohaselt juuni lõpuni.

2. märtsil algav remont toob mõneminutilisi muudatusi Tartu, Valga ja Koidula liini sõiduplaanidesse. Üksikuid muudatusi on ka Aegviidu ja Pääsküla reiside sõiduplaanis. «Algavad tööd mõjutavad sõiduplaani ja reisijaid üsna vähe. Osa rongide sõiduaeg pikeneb mõne minuti võrra,» märkis Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Rongisõitu kavandades palub Elron reisijatel uurida teavet kodulehelt www.elron.ee ja ooteplatvormide infostendidelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles