Tartu õpilased võitsid videokonkursi

Tartu Postimees
Copy
Petersoni gümnaasiumi direktor Merika Kaste jättis ära kooli avatud uste päeva.
Petersoni gümnaasiumi direktor Merika Kaste jättis ära kooli avatud uste päeva. Foto: Sille Annuk

Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi meediamooduli õpilased võitsid autoriõigusi käistleva õppevideoga konkursi. 

Esmaspäeval lõppes Tallinna Pelgulinna gümnaasiumis piduliku autasustamisega noortele suunatud digiharidusprogrammi Digitaalne IQ võistlus Netikett, millele esitas töö 36 meeskonda, kokku osales 138 õpilast üle Eesti.

Esimese koha saavutanud Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi meeskonda kuulusid 11. klassi õpilased Reigo Metsik, Cristopher Oskar Orav, Kerttu Jõgi ja Meeli Brigit Tadolder. Meediamooduli juhendaja on info- ja projektijuht Riho Rosin.

«Žürii erilise tunnustuse pälvis Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi töö, kuna see oli tehniliselt väga hästi teostatud ja andis hea ülevaate nii keerukast teemast, nagu seda on autoriõigused,» ütles programmi Digitaalne IQ juht Egle Tamelyte.

Netiketi võit on KJPG meediamooduli õpilastel sel õppeaastal juba kolmas õnnestumine. Sügisel oldi edukad Euroopa parlamendi noorteprogrammi Euroscola 2020 videokonkursil «Mida teha plastikpakendiga?» ja talvel Tartu observatooriumi ja Keskkonnainvesteeringute keskuse koolinoorte videokonkursil «Maa 100 aasta pärast».

Eelmisel õppeaastal valminud moodsa tehnikaga varustatud kooli meediastuudio, mis peaks kasvatama nende huvi meedia ning filminduse vastu. Meediamooduli õpilastel on töös mitu uut lühifilmi ning peatselt valmimas ka muusikavideo.

Õpilane Reigo Metsik leidis, et stuudio annab endale ja teistele kooliõpilastele hea võimaluse harjutada professionaalset tele- ja stuudiotööd ning selle kaudu end loominguliselt väljendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles