Tartu Uues Teatris esietendub laupäeval «Anne lahkub Annelinnast»

Tartu Postimees
Copy
Näitlejad Märt Avandi ja Maarja Mitt-Pichen
Näitlejad Märt Avandi ja Maarja Mitt-Pichen Foto: Gabriela Liivamägi / Tartu Uus Teater

Laupäeval esietendub Tartu Uues Teatris Ivar Põllu autorilavastus «Anne lahkub Annelinnast», milles mängivad Maarja Mitt-Pichen ja Märt Avandi.

Autor-lavastaja Ivar Põllu sõnul on «Anne lahkub Annelinnast» päris uus näidend, kirjutatud just Maarja Mitt-Pichenile ja Märt Avandile. «Näidend ise sai minu jaoks uudne,» ütles Põllu. «Mõlemad näitlejad mängivad ühte rolli, algusest lõpuni. Kogu tegevus toimub samas ruumis ja piiratud aja jooksul, ajahüpeteta. Nemad seal laval teavad üksteisest peaaegu kõike, aga publiku jaoks on see, mis tegelikult toimub, segasem. Nii et tõeline väljakutse, heas mõttes tõeliselt vanamoodne näidend, Uue Teatri kontekstis väga metsik. Nii et võiks olla huvitav lavastada ja huvitav mängida ja huvitav vaadata,» rääkis Põllu. 

Lavastuse tutvustuse järgi on igas suuremas linnas see kuulus betoonpaneelidest magalarajoon, milles asuv korter oli kunagi uue ja parema elu sümbol. Kunagi oli sinna pääsemine samm õnne poole, küsitav on aga, kas see on nii ka tänapäeval. Näidendis kohtuvad ühes sellises korteris mees ja naine ning võib tunduda loomulik, mis saab edasi. Näidend küsibki, mida inimesed teavad üldse inimestest enda ümber. 

Lavastuse kunstnik on Kristiina Põllu ja valguskunstnik Rene Liivamägi. Etendused on Tartu Uues Teatris veebruaris, märtsis ja aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles