Kuldsete tammelehtedega medali pälvinud päästja riputab vooliku varna

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedali pälvinud Lõuna päästekeskuse Tabivere päästekomando päästja Juhan Juhaste on oma vahetuses ka autojuht. Uksed on päästeautol lahti, et pritsimehed kiiremini välja sõita saaksid.
Päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedali pälvinud Lõuna päästekeskuse Tabivere päästekomando päästja Juhan Juhaste on oma vahetuses ka autojuht. Uksed on päästeautol lahti, et pritsimehed kiiremini välja sõita saaksid. Foto: Margus Ansu

Päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedali saab inimene, kes on vähemalt 15 aastat teinud laitmatut tööd. Lõuna päästekeskuse Tabivere päästekomando päästja Juhan Juhaste on laitmatult inimeste turvatunnet hoidnud koguni 26 aastat, kõik aastad on ta töötanud ühes ja samas komandos.

«27. aasta jookseb,» täpsustas Juhan Juhaste eile napisõnaliselt. Selle aasta mais kavatseb kogenud päästja aga tööjärje edasi anda noorematele ja ise pensionile minna.

Lisaks päästjaametile on teenetemedali laureaat olnud ka meeskonnavanem. Praegu töötab Tabivere komando ühes vahetuses neli kuni viis meest, eilses vahetuses oli tööl ka Juhaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles