Koolivaheajal saab tutvuda veemaailmaga ja meisterdada seemnetega

Tartu Postimees
Copy
Kalad.
Kalad. Foto: Elmo Riig

Järgmisel nädalal algaval vaheajal saavad lapsed Tartu ülikooli loodusmuuseumis uurida kalu, kes elavad Emajões ja meres, ning tutvuda maailma loomariigiga. Botaanikaaias on võimalik tutvuda seemneriigiga.

Tartu ülikooli loodusmuuseum kutsub koolivaheajal 25. veebruaril kell 11–14 toimuvale looduspäevale «Kus kalad elavad?» 7–14-aastaseid lapsi kalu uurima. Looduspäeval saavad õpilased osaleda kahes õpitoas. Esimeses töötoas uuritakse kalu Emajões ja meres ning tehakse avastusretk uuel näitusel «Elurikas Emajõgi».

«Lähemalt saab tutvuda kaladega nii Emajões kui ka meres. Näiteks Emajões on tavalised kalad latikas ja haug, Läänemeres aga räim ja lest,» sõnas loodushariduse koordinaator Külli Kalamees-Pani. Teises töötoas uuritakse keskaasia kilpkonna ning tutvutakse eksootiliste lemmikloomade, madude, ämblike ja putukatega loodusmuuseumi elavnurgas.

26. veebruaril kell 11–14 leiab Tartu ülikooli botaanikaaias aset looduspäev «Mängime seemnetega». Seal saavad lapsed botaanikaaia avamaal kasvavate taimede seemnetega mängida ja neist meisterdada. Tutvutakse ka botaanikaaia kasvuhoonetes troopiliste taimede ja nende seemnetega. Looduspäeva lõpuks saab iga laps ka omale seemne potti panna ja koju idanema viia. Looduspäeva juhendavad Margit Hirv ja Kristine Fenske.

Mõlemad üritused on tasulised ja neile on vaja end ette registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles