Selgus Kastre valla kaasava eelarve võiduidee

Tartu Postimees
Copy
Sillaotsa kool.
Sillaotsa kool. Foto: Kristjan Teedema

27. jaanuarist kuni 16. veebruarini aset leidnud Kastre valla kaasava eelarve hääletamisel osales 333 hääletajat. Üheksast ideest enim ehk 117 häält sai idee teha Sillaotsa kooli siseõu korda.

Kaasava eelarve üle sai Kastre valla rahavs hääletada teist korda ning kasvanud oli nii hääletusel osalenud ideede arv kui ka hääletajate arv. Sel korral andis oma hääle 7,5 protsenti kõigist 16-aastastest ja vanematest Kastre valla elanikest, kokku 333 inimest. See on üle kahe korra rohkem kui eelmisel, kaasava eelarve esmakordse rakendamise aastal. Kaasava eelarve summa Kastre valla eelarves on 20 000 eurot.

Võiduidees soovitakse Sillaotsa kooli siseõue soetada betoonist male- ja tenniselauad, samuti võrkronila ning korvpallikonstruktsioon. Atraktsioonid aitavad täita kooli seatud eesmärke: aktiivsed ja liikuma kutsuvad vahetunnid, nutikalt sisustatud vaba aja veetmine ja õuesõppe võimaluste avardamine.

Hääletada oli võimalik end VOLISe keskkonnas identifitseerides ning iga hääletaja sai kolme nädala jooksul anda oma hääle ühe idee poolt. Hääled jagunesid järgnevalt:

Idee nr 7. Sillaotsa kooli siseõu korda 117 häält

Idee nr 9. Võnnu vabaõhukeskus 56 häält

Idee nr 6. Melliste spordiplatsi vahenditega täiendamine 55 häält

Idee nr 2. Eesti Lennundusmuuseumi metallpeatrepi ehitus 35 häält

Idee nr 5. Multifunktsionaalne mänguväljak Roiu lastele 26 häält

Idee nr 4. Kurepalu rannaala uuendamine 23 häält

Idee nr 3. Koerte harjutusala ehitamine Roiu alevikku 10 häält

Idee nr 1. Aardla küla laste ja noorukite mänguväljak 7 häält

Idee nr 8. Vooremäe rajavalgustuse laiendus 4 häält

Eelmisel aastal rajati kaasava eelarve abiga Võnnu madalseikluspark, mille kohalik kogukond ja koolipere usinalt kasutusse on võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles