Tartlased näitasid Brasiilia ju-jutsus kõrget lendu

Tartu Postimees
Copy
Tartu spordiklubi Võimla sportlased tõid Estonian Open Gi võistluselt koju 18 medalit.
Tartu spordiklubi Võimla sportlased tõid Estonian Open Gi võistluselt koju 18 medalit. Foto: Erakogu

Estonian Open Gi võistlusel Brasiilia ju-jutsus võidutses mitmel rindel Tartu spordiklubi Võimla. Võistlejaid oli Tartust kokku 18 ning eestlastele pakkusid konkurentsi venelased ja lätlased. Medalid toodi ülikoolilinna 18 ning tegu oli hooaja ühe olulisima võistlusega Eestis, kus valgete ja eri värvi vööde klassid võistlesid eraldi.

Estonian Open Gi võistlusel sai osaleda lisaks kindlatele kaaluklassidele ka avatud kaalus. Kui Eesti meistrivõistlustel võistlevad kõik vööklassid koos, siis sel korral olid valged ja värvilised eraldi.

Meeste hulgas tuli Võimla nimele üheksa medalit. Valgete vööde hulgas tõid esikoha Joosep Kivastik (–100,5 kg) ja ​Kasper Keps (100,5+ kg). Avatud kaalus võitis esikoha Kivastik ja teiseks jäi Keps. Valgete vööde hulgas tõi Tartusse esikoha veel Daniel Helmdorf (–88,3 kg), pronksile jõudis Madis Jõekäär (–70 kg) ja hõbeda tõi Joosep Laus (–88,3 kg). Värviliste vööde hulgas võitis esikoha Mikk Salk (–94,3 kg) ja teise koha Ingmar Laan (–70 kg).

Meestega võrdselt võttis võistlusest osa ka tartlannasid, kes kindlustasid enda nimele 11 medalit. Esikoha tõi värviliste vööde hulgas avatud kaalus ja 69+ kg kaalus Kadi Külasalu. Teiseks jäid Sirje Joala (–64 kg) ja Linda Pärn (–69 kg), kolmanda koha sai Anne-Mai Pall (–69 kg). Valgete vööde hulgas oli kolmas Liisa Kõrgekuhi (–64 kg), esimene Brigita Murutar (–69 kg) ja teine Annika Arrak (–69 kg). Avatud kaalus jäi teiseks Kõrgekuhi, kolmandaks Arrak. Kaalukategoorias 69+ kg oli Greete Niido kolmas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles