Linn tahab nõudeid äpitaksodele karmistada (1)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Reede hilisõhtul, mil Ülikooli tänaval algab ööelu, liigub palju nii tava- kui ka äpitaksosid. Küll aga on äpitaksojuhte võimatu eristada inimestest, kes sõpru peole toovad.
Reede hilisõhtul, mil Ülikooli tänaval algab ööelu, liigub palju nii tava- kui ka äpitaksosid. Küll aga on äpitaksojuhte võimatu eristada inimestest, kes sõpru peole toovad. Foto: Kristjan Teedema

Telefonirakendusega tellitavad taksod nagu Bolt, Uber ja Yandex ei pea praeguse seaduse järgi oma autosid markeerima ega katusele plafooni panema. See muudab äpitaksojuhtide sõidu- ja teenindajakaardi kontrollimise praktiliselt võimatuks, sest äpitaksosid on keeruline tavalistest tänaval liikuvatest autodest eristada. Tartu linnavolikogu majanduskomisjon leiab, et see seab äpitaksod tavataksode ees eelisseisu.

Komisjon kavatseb teha Tartu linnale ettepaneku pöörduda majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole, et nõuda neile tavataksodega sarnasemaid tingimusi.

Ka teised piirkonnad, näiteks Tallinn, on sama probleemi ees, märkis Tartu linna ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles