Linnavolinikud nõuavad Urmas Klaasilt kliinikumi kriisi kohta aru

Tartu Postimees
Copy
Tartu linnapea Urmas Klaasi (paremal) sõnul on kliinikumi asutajad, nõukogu, juhatus ja kliinikute juhid ühel meelel selles, et fookuses peab olema struktuurireform, ja nõukogu arutabki seda, kuidas reform ellu viia.
Tartu linnapea Urmas Klaasi (paremal) sõnul on kliinikumi asutajad, nõukogu, juhatus ja kliinikute juhid ühel meelel selles, et fookuses peab olema struktuurireform, ja nõukogu arutabki seda, kuidas reform ellu viia. Foto: Kristjan Teedema

Miks ei suutnud kliinikumi nõukogu tekkivat juhtimiskriisi Tartu ülikooli kliinikumis varem märgata ning seda ennetavalt lahendama asuda, küsivad Tartu linnavolinikud Argo Annuk, Kaja Tarto, Vahur Kalmre, Margus Jaanovits ja Merle Jääger eile üle antud arupärimises Tartu linnapealt ja kliinikumi nõukogu esimehelt Urmas Klaasilt.

Arupärimise esitajad tõdevad, et kindlasti on kõik volikogu liikmed jälginud kliinikumi juhtimise ümber lahvatanud skandaali, mille käigus on kliinikute juhid nõudnud juhatuse esimehe Priit Eelmäe ja hiljem ka nõukogu esimehe Urmas Klaasi tagasiastumist.

Arupärimise esitajad küsivad, miks ei asunud nõukogu kohe juhatuse esimehe ja kliinikute juhtide suhtlust ja koostööd lahendama, vaid lasi konfliktil nii suureks kasvada.

Volinikud küsivad ka, mille alusel on kliinikumi nõukogu võtnud juhatust toetava ja selle tegevust õigustava hoiaku.

Veel küsivad nad kliinikumi nõukogu ja selle esimehe tegevuskava juhtimiskriisi lahendamiseks.

Arupärimisele vastamine on volikogu järgmise neljapäeva istungi päevakorra plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles