Judokad liiguvad tõusvas joones, medaleid tuleb aina juurde

Lenel Karu
Copy
Tartu judoklubi Do tõi Tallinn Judo Cupi turniirilt koju 22 medalit ning parima klubi tiitli.
Tartu judoklubi Do tõi Tallinn Judo Cupi turniirilt koju 22 medalit ning parima klubi tiitli. Foto: Erakogu

Tänavu on erinevatel turniiridel häid tulemusi saavutanud Tartu judoklubi Do sportlased, nende viimane jõukatsumine leidis aset möödunud nädalavahetusel Tallinnas, kust noorsportlased tõid koju turniiri parima klubi tiitli ja 22 medalit.

Kalevi spordihallis peetud Tallinn Judo Cupi võistlusel võtsid omavahel mõõtu 531 judokat Eestist, Venemaalt, Leedust, Lätist ja Ukrainast. Tihedas konkurentsis suutsid Tartu Do kasvandikud viies vanuseklassis (U12, U14, U16, U18 ja U21) välja võidelda kaheksa kuld-, seitse hõbe- ja seitse pronksmedalit.

Tugev võistlus

Samuel Mikk, kes tõi koju esikoha U18 vanuseklassis kaalukategoorias + 90 kg, tundis end võistlustel hästi. «Võit tuli kergelt, olin enesekindel. See turniir on hea rahvusvahelise tasemega ja kogemusi saab kõvasti juurde,» rääkis Mikk. Tema klubikaaslane Reio Hannus ütles, et kolmas koht U16 vanuseklassis kaalukateoorias 66 kg tuli üsna raskelt, sest vastane oli tugev. Hannus nõustus, et võistlus oli arenemiseks hea platvorm ja heal tasemel.

Judokaid kõrvalt jälginud treener Priit Berg ütles, et Tallinn Judo Cup on Baltimaade tugevaim ning varem pole tartlaste edu nii suur olnud. «Kõik olid väga tublid, võidud ei tulnud kergelt. Medali saamiseks tuli vaeva näha,» rääkis Berg, kes ühegi võistleja saavutust eraldi välja ei toonud.

«Juuniorides on kaalukategooriad kõrgemad, aga osalejaid vähem. Samal ajal on noorimates vanuseklassides topeltarv võistlejaid ning konkurents suurem,» selgitas ta. «Kõik tartlased, kes turniiril osalesid, olid juba kogemustega õpilased. Sinna lähevad tegijad, sest katsetamiseks ruumi pole. Kõige tugevamad on venelased, aga ka teisi ei saa alahinnata.»

Kuigi otseselt ei ole treeningutel mingeid erilisi muudatusi tehtud, on 2020. aasta alanud tartlastele väga hästi. «Kogu aeg käib järjepidev töö ning need ongi nüüd selle töö tulemused,» märkis Berg.

Tartlased kõrgel kohal

Veebruari alguses võitsid tartlased U12 vanuseklassis Aitado võistkondlikul karikavõistlusel hõbemedalid ning olid Eesti klubidest teisel kohal. Jaanuaris püsisid tartlased esikolmikus U18 vanuseklassi Baltimaade meistrivõistlustel.

Järgmisena võistleb Tartu Do 1. märtsil turniiril Pihkvas, seejärel ootavad ees Eesti meistrivõistlused eri vanuseklassides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles