Kliinikumi juhtimiskriisi tänane koosolek leidis aset avameelses õhkkonnas, otsuseid ei tehtud

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Täna leidis ülikooli senati saalis kliinikumi nõukogu liikmete ja kliinikute juhtide järjekordne kohtumine, et arutada kliinikumi juhi usalduse küsimust. Samuti neid tingimusi, kuidas edasi liikuda kõigi meelest vajaliku struktuuri- ja juhtimisreformiga.
Täna leidis ülikooli senati saalis kliinikumi nõukogu liikmete ja kliinikute juhtide järjekordne kohtumine, et arutada kliinikumi juhi usalduse küsimust. Samuti neid tingimusi, kuidas edasi liikuda kõigi meelest vajaliku struktuuri- ja juhtimisreformiga. Foto: Kristjan Teedema

Täna poolteist tundi kestnud koosolekul said Tartu ülikooli kliinikumi nõukogu liikmed ja kliinikute juhid ning nädala eest oma esimese töökoosoleku pidanud kliinikumi struktuuri- ja juhtimisreformi töörühma liikmed seisukohti avaldada ülikoolihaiglas puhkenud kriisi teemal. Juhtimiskriis on Tartu ülikooli kliinikumis hõõgunud 10. jaanuarist alates, mil 16 kliinikute juhti esitasid umbusaldusavalduse kliinikumi juhile Priit Eelmäele ning mil sellega liitusid ka seitsme kliiniku direktorid.

Tänase koosoleku kokkuvõte on, et seal ei otsustatud midagi.

Tartu ülikooli kliinikumi sisekliiniku juht ja ülikooli meditsiinivaldkonna dekaan Margus Lember ütles, et kliinikute juhtidel uusi argumente lisada ei olnud, kõik oli varasemast teada.

Lember märkis aga, et üldkokkuvõttes jäi ta kohtumisega rahule, see oli väga avameelne. «Rääkisime nii vajalikest muudatustest, töörühmast kui ka töörühma visioonist ning kuulsime esmakordselt struktuurimuutuste sõnastatud eesmärki. Saime juurde kindlust, et me koos viime need muutused ellu,» ütles ta.

Nõukogu liige Kristjan Vassil, kes juhib paari nädala eest loodud struktuuri- ja juhtimisreformi töörühma, ütles, et tõepoolest, see poolteist tundi kulus rääkimiseks ja kuulamiseks. «Seda tüüpi kohtumisi on väga vaja, kuna väljaöeldud mure on juba väiksem mure ning samm lahenduse poole,» ütles ta. «Kõik leidsid ühemõtteliselt, et meil on tarvis liikuda lahenduste poole ning et sügavamasse kaevikusse pole mõtet varjuda.»

Sisekliiniku juhi Margus Lemberi sõnul räägiti koosolekul ka kliinikumi juhile Priit Eelmäele esitatud umbusaldusavaldusest.

«Esmakordselt kuulsime nõukogu liikmete vaadet sellele probleemile,» ütles ta. «See oli mõnes mõttes julgustav, sest tundus, et kõik, kes selles toas olid, mõistsid asja olemust.»

Palvele kommenteerida nõukogu liikmete vaadet täpsemalt, ei saanud Margus Lember vastu tulla, öeldes, et tööd on veel palju ees.

Ka ei tahtnud ta ennustada, kas Priit Eelmäe poole aasta või aasta pärast kliinikumi juhina jätkab. «Meditsiinis ma oskan mingi tõenäosusega teatud paranemisi ette näha, aga siin prognoosi anda … Ma sisimas usun, et lahendus on olemas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles