Otepääl toimub järjekordne Euroopa saunamaraton

Tartu Postimees
Copy
Euroopa saunamaraton Otepääl.
Euroopa saunamaraton Otepääl. Foto: Rein Säinas

Ilmataadi vingerpusside tõttu on pidanud ära jääma mitmed talvised spordiüritused. Sama saatus pole aga tabanud Euroopa saunamaratoni, mis algab juba sel laupäeval.

XI Euroopa saunamaratoni start on kell 12 Pühajärve laululaval, kuhu on oodatud ka kõik maratoonlastele kaasaelajad. Otepää linnarahvas saab saunasportlastele kaasa elada ka Otepää keskväljakul.

Saunamaratonist osavõtjate registreerimine toimub sel aastal 15. veebruaril Otepää gümnaasiumi spordihoones kell 9–11.30. Finiš on samuti gümnaasiumi juures, finiš on avatud kella 17.30ni. Spordihoones on võimalik ka riideid vahetada. Pärast maratoni pakutakse traditsiooniliselt kuuma suppi. Saunamaratoni pileteid tagasi ei osteta. Kui võistkond ei ilmu starti, siis piletiraha ei tagastata. Kaasas peab võistkonnal olema 35 eurot jälgimisseadme tagatisrahaks.

Saunamaratonist osavõtjad saavad ka sellel aastal orienteerumiskiibi, mis tuleb sauna juures registreerida. Kaardirakenduse asemel on kasutuses paberkaardid.

«Auhinnad loositakse välja kõigi registreerunud ja reeglite kohaselt lõpetanud võistkondade seas, seega tuleb läbida kõik kaardile kantud saunad ja jõuda finišisse kell 17.30,» rõhutas saunamaratoni üks peakorraldajatest, Otepää kultuurikeskuste juhataja Jorma Riivald.

Peaauhinnaks on ka sellel aastal Lemmik Mehe saunatünn, samuti on hulgaliselt eriauhindu. Nagu eelnevatel aastatel, valib rahvas taas oma lemmiksauna ning saunaomanikud oma lemmikvõistkondi.

Mis on saunamaraton?

Saunamaraton on lustlik orienteerumismäng, kus tuleb läbida etteantud ajal võimalikult palju kaardile märgitud saunakohti. Võistkond on neljaliikmeline, vajalik on auto ja autojuhi olemasolu.

Auhindade loosimisel osalevad kõik neljaliikmelised võistkonnad, kes on läbinud saunakaardil märgitud kohad ning lõpetavad finišis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles