Tartu naised pääsesid Balti liigas play-off’i

Lenel Karu
Copy
Tartu ülikool / Kalevi naiskond on Balti liigas pühapäevase kohtumise tulemusel viiendal kohal.
Tartu ülikool / Kalevi naiskond on Balti liigas pühapäevase kohtumise tulemusel viiendal kohal. Foto: Siim Semiskar

Tartu korvpallinaiskonnale Tartu ülikool/Kalev oli nädalavahetus edukas, sest võit Vilniuse Kibirkštise üle tagas neile ühtlasi pääsu play-off’i ehk väljalangemisvooru.

Esimesel kohtumisel, mis peeti möödunud reedel, juhtisid mängu leedulannad ning võitsid Tartu naiskonna 68:51, aga pühapäevasel korduskohtumisel vahetusid rollid sootuks. Võtmemängijate Anna Gret Asi ja Eleriin Vaino juhtimisel andsid tartlannad viimasel veerandil tasavägise lahingu, mille tulemusel alistati leedulannad 78:71.

Esimeses veerandis tõusid esile leedulannad, aga järgmisel neljandikul said eestlannad oma mängu käima ning kaotusseis vähenes veerandi lõpuks seitsmepunktiseks. Teine poolaeg algas tasavägiselt ning viimase veerandi alguses oli vahe vähenenud kolmepunktiliseks. Viimasel neljandikul võtsid kodusaalis võimu enda kätte Anna Gret Asi ja Eleriin Vaino, viimane alustas kahe tabava kolmepunktiviskega, millele järgnesid Asi kaks kolmest. Kahepeale visati viimasel veerandil 21 punkti ning pääs play-off’i oli tagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles