Tartu noorsootöö keskusel on oma raadiosaade Noorteaken

Tartu Postimees
Copy
Noorteaken raadios Ring FM.
Noorteaken raadios Ring FM. Foto: Mariliis Maremäe

Tartu noorsootöö keskuse ja Ring FMi koostööna eetris oleva raadiosaate eesmärk on toimida eelkõige Tartu noorteinfo häälekandjana. Noorteaken on eetris igal reedel kell 11 raadios Ring FM.

Tartu noorsootöö keskus võttis noorte paremaks kaasamiseks koostöös raadiokanaliga Ring FM oma raadiosaate kasutusele juba eelmisel aastal. Varasem positiivne koostöö Tartumaal ja Lõuna-Eestis leviva raadiokanaliga päädis ühise otsusega alustada raadiosaatega, mis on suunatud just 7–26-aastastele noortele. Igas Noorteakna saates on vähemalt kaks saatekülalist, kes räägivad Tartu Noorsootöö Keskuse tegevustest ja projektidest ning muudest noortele suunatud päevakajalistest teemadest.

«Minu üks elu unistustest oli juhtida raadiosaadet, mis ongi nüüd täitunud. Saate tegemine on andnud mulle julgust, avatust ja teisiti mõtlemist, samuti laiendanud minu silmaringi erinevates valdkondades,»  sõnas Noorteakna saatejuht Marianne Tamm, kes õpib Ülenurme Gümnaasiumi 12. klassis ning on projekti «Maalides head» eestvedaja.

Tamme sõnul on kõige keerulisem saatejuhiks olemise juures saate ettevalmistamine. «Keerulised on need olukorrad, kus raadiosaade kajastab mulle võõrast teemat ning see eeldab suurt eeltööd ning asjadega kurssi viimist,» märkis Tamm, kelle sõnul on saatekülaliste intervjueerimine väga õpetlik ja põnev.

Noorteakna toimumist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi «Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine» kirjeldatud tegevuste raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles