Miks sõitsid bussid pühade ajal lühendatud graafiku alusel?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Raimond Tamm.
Tartu abilinnapea Raimond Tamm. Foto: Margus Ansu

Miks vana-aastaõhtul ja muudel pühadel sõidavad Tartu liinibussid lühendatud graafiku alusel, kuigi pühad ei kaota inimeste liikumisvajadust?

Vastab Tartu abilinnapea Raimond Tamm:


Miks vana-aastaõhtul ja muudel pühadel sõidavad Tartu liinibussid lühendatud graafiku alusel, kuigi pühad ei kaota inimeste liikumisvajadust?

Mul on tegelikult kavas esimesel poolaastal bussitemaatika tõsiselt käsile võtta. Olen pool aastat saanud selle info sees olla ja kogeda bussinduse valdkonna probleeme.

Eks see bussigraafikute optimeerimine ei puuduta üksnes rutiinset tööpäeva, vaid loomulikult ka pühadeaega ja puhkepäevi. Tõesti kavatsen sellega tõsisemalt tegelda.

Vastust veel ei ole, aga probleemi te näete?

Probleemi ma näen ja tõepoolest, inimesed tahavad ka pühade ajal saada liikuma, kas või kirikusse ja surnuaeda.

Tõepoolest, sama teema oli ka jõulupühade paiku, kui busside graafikuid oli lühendatud.

Just. Eks tuleb aru saada, et bussijuhid tahaksid ka pühade ajal puhata. Kuid bussiteenus on selline, mida tuleb pakkuda siis, kui seda vajatakse.

Aga kui on sõiduplaanis erakorralised muudatused, miks ei ole Tartus kombeks nende kohta peatustesse ammendavat teavet välja panna? Tuleb otsida internetist, aga inimene, kes seisab posti all, ei tea ju seda.
Kogu sellise info väljapanek ja bussipeatuste ümberkujundamine, et nii peatuse nimi kui muu bussisõitjatele vajalik info oleks hõlpsamini leitav, on ka päevakorral. Olen kokku kutsunud koosoleku selleks reedeks. Tulevad nii bussifirma kui linnavalitsuse töötajad.

Sellest valdkonnast ka igivana teema, et taksohinnad kipuvad Tartus vana-aastaõhtul kahekordistuma, kas seda tuleb lugeda normaalseks turumajanduslikuks olukorraks või on siin midagi ette võtta?

Kindlasti on see turumajanduslikult normaalne, sest mida suurem on nõudlus, seda kõrgemaks hinnad kipuvad minema. Eks vana-aastaõhtul see nõudlus on paraku suur. Ma ei tahaks siinkohal rohkem edasi kommenteerida.

See siis kinnitab veel kord, et pühade ajal peaksid bussid sõitma mitte lühendatud, aga pigem pikendatud graafiku alusel?

Esmapilgul tundub mulle küll nii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles