Põltsamaa vald tahab riigi abiga lossitorni korda teha

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Põltsamaa konvendihoone ümber seisab mitmendat aastat aed, mis hoiab lossihoovi külastajad pudenevast müürist eemal. Torni pole huvilistel olnud asja aastakümneid. Sille Annuk
Põltsamaa konvendihoone ümber seisab mitmendat aastat aed, mis hoiab lossihoovi külastajad pudenevast müürist eemal. Torni pole huvilistel olnud asja aastakümneid. Sille Annuk Foto: Sille Annuk

Põltsamaa ordulinnus on olnud läbi aegade linna visiitkaart. Paraku on linnusevaremed kehvas seisus ning lossitorn on olnud mitukümmend aastat huvilistele suletud, sest torni müür on pude ja on oht müürilt kukkuvate kividega vastu pead saada.

Nüüd on lootust, et kolme aasta pärast saavad turistid taas kukkuvaid kive kartmata lossitorni ronida, sest riigi tugiteenuste keskus annab piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetusmeetmest Põltsamaa vallavalitsusele lossikompleksi taastamiseks 2,4 miljonit eurot, millele vald lisab 440 000 eurot.

Ligi kolme miljoni euro eest soovib vallavalitsus kindlustada konvendihoone müürid, teha korda lossitorni ning rajada torni tippu vaateplatvormi. Lisaks sellele on kavas korda teha väravahoone ning arendada lossihoovis vaba aja veetmise võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles