Lumeta talv tõi taas päevakorrale naastrehvide keelustamise (7)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Kalda tee ja Ihaste tee ristmikul asfaltkattesse sõidetud roopad ning kaduma kippuvad teekattemärgised on näide sellest, mida tekitavad naastrehvid. Seepärast tahab Tartu volikogu majanduskomisjon teha valitsusele ettepaneku keelata Eestis naastrehvid. Linnavalitsus sama meelt pole.
Kalda tee ja Ihaste tee ristmikul asfaltkattesse sõidetud roopad ning kaduma kippuvad teekattemärgised on näide sellest, mida tekitavad naastrehvid. Seepärast tahab Tartu volikogu majanduskomisjon teha valitsusele ettepaneku keelata Eestis naastrehvid. Linnavalitsus sama meelt pole. Foto: Kristjan Teedema

Naastrehvid tekitavad tervisele ohtlikku tolmu ning kulutavad teekatet, mille taastamiseks läheb omajagu raha. Seepärast tegi Tartu linnavolikogu majanduskomisjon jaanuaris linnavalitsusele ettepaneku kaaluda, kas oleks põhjendatud pöörduda riigi poole soovitusega naastrehvid Eestis keelustada.

Tartu linnavalitsus arutas teemat esmaspäeval ning tegi volikogule ettepaneku, milles keelustamisega ei nõustuta, vaid soovitatakse naastrehvide kasutamise piiramist. Ka ei kiida naastrehvide keelustamist heaks politsei, kes soovitab liiklusohutuse seisukohast teemat pikemalt arutada.

Suur kulu

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles