Tartusse lisandus neli elektriautode kiirlaadijat

Tartu Postimees
Copy
Enefit VOLT avas täna nii Tartus kui ka Tallinnas mitu uut elektriautode kiirlaadijat.
Enefit VOLT avas täna nii Tartus kui ka Tallinnas mitu uut elektriautode kiirlaadijat. Foto: Eesti Energia

Täna klientide teenindamist alustanud Eesti suurim elektriautode kiirlaadijate võrk Enefit Volt annab koostöös Circle K-ga klientide kasutusse juba lähiajal esimesed ülikiirlaadijad, mis muudavad laadimise mitu korda kiiremaks.

Eesti Energia juhatuse liige Margus Vals ütles, et mugava, tervet riiki katva ja kiiret laadimist võimaldava kiirlaadimisvõrgu olemasolu on võtmetegur puhta elektritranspordi läbimurdeks.

«Muutes laadimisvõimalused Enefit Voldi võrgus avaramaks, kiiremaks ja mugavamaks, anname elektriautode kasutajatele kindlustunde, et kiire laadimine on alati lähedal. Mul on hea meel, et alustame lisaks meie praegustele partneritele koostööd Circle K-ga puhta transpordi edendamiseks. Läbi senise võrgu on suurematest kettidest meid sel teel toetanud Alexela ja Olerex,» lausus Vals.

«Ettevalmistused esimeste Enefit Voldi ülikiirlaadijate rajamiseks Tallinnasse käivad ning kliente teenindama asuvad need suve alguses. Täpsetest asukohtadest teavitame juba varsti, aga on selge, et need hakkavad asuma seal, kus klientide vajadus ülikiire laadimise järele on kõige suurem,» lisas ta.

Enefit Volt avas täna Tallinnas ja Tartus neljas asukohas kuus uut kiirlaadijat (50 kW) ja kolm poolkiiret laadijat (22 kW) ning uusi laadijaid lisandub lähiajal veelgi. Kõik uued laadijad sobivad nii Euroopa kui ka Jaapani laadimisstandardile vastavatele elektriautodele. Peagi lisanduvate ülikiirete laadijate võimsus on vahemikus 150 kuni 175 kW. Sõltuvalt klientide vajadusest lisatakse tulevikus ka võimsamaid laadijaid.

Enefit Volti võrgu uute asukohapartnerite ring laieneb pidevalt. Nüüdseks on lisaks Elmo võrgustikust tuttavatele asukohtadele koostööd alustatud Tallinnas Ülemiste keskuse, Arsenali keskuse ja Tallinna Tööstusparkide ASiga ning Kvartali keskusega Tartus. Kõik uued asukohapartnerid on oodatud endast märku andma.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles