Meditsiinitudengid kutsuvad kõiki soovijaid verd loovutama

Tartu Postimees
Copy
Veredoonorlus. Pilt on illustatiivne.
Veredoonorlus. Pilt on illustatiivne. Foto: Joakim Klementi

Eesti arstiteadusüliõpilaste selts (EAÜS) koos Tartu tervishoiu kõrgkooli ja Tartu ülikooli kliinikumi verekeskusega kutsuvad kõiki 13. veebruaril toimuvale veredoonorluse päevale, mis toimub Tartu tervishoiu kõrgkoolis.

Doonoripäev on üks EAÜSi traditsioonilistest üritustest, mis seekord on korraldatud koostöös Tartu tervishoiu kõrgkooliga. Mobiilne veredoonorluse punkt asub Tartu tervishoiu kõrgkooli (Nooruse 5) aktusesaalis ning verd saab annetada vahemikus 10.00-13.00.

Üritusel on võimalus uurida arstitudengite käest ka järgnevate teemade kohta: luuüdi siirdamine, vere annetamise olulisus ja elundidoonorlus. 

Iga heategija saab pärast vere annetamist ka ürituse sponsoritelt puuviljaassortii Bambonast ja Aura pirni-banaani-viinamarja smuuti.

«Doonoripäeva eesmärkideks on propageerida vere annetamist, tõsta üldist teadlikkust vereloome haigustest ja elundidoonorlusest. Doonorlus mõjutab paljude inimeste elu Eestis ja meie jaoks on oluline nendest teemadest rääkida ja antud teemat tutvustada,» kommenteeris üks doonoripäeva korraldajatest Elina Rozenfeld.

Enne vere annetamist tutvuge palun TÜK verekeskuse vastunäidustuste ja soovitustega doonorile SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles