Päästjad päästsid läbi jää vajunud mehe

Tartu Postimees
Copy
Kui kusagil Eestis ka veekogudel jääd leidub, on see ülimalt õhuke ja sellele minek eluohtlik. Foto on illustratiivne.
Kui kusagil Eestis ka veekogudel jääd leidub, on see ülimalt õhuke ja sellele minek eluohtlik. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädala reedel kell 9.24 teatati, et Tartus Idaringtee ääres vajus inimene veepuhastusjaama lähedal läbi jää ning tal on õnnestunud pääseda vees asuvale saarekesele. Päästjad toimetasid ujuva päästelaua abil jääl jalutanud ja läbi vajunud mehe kuivale maale ning andsid ta üle kiirabi hoole alla.

Päästjad said veel teisegi väljakutse, kus tuli inimesele meelde tuletada, et õhukesele jääle minek on ohtlik. Pühapäeval kell 10.50 teatati, et Tartu vallas Koogi külas on keset järve õhukesel jääl kalamees. Päästjad selgitasid kalamehele, et jää ei ole sellel turvaliseks liikumiseks veel piisavalt paks, ning too soostus jäält lahkuma.

Päästjad hoiatavad, et paaripäevase vähese külma järel tekkinud jää on sellele minekuks veel liialt õhuke. Jääkülma vette sattuv inimene kaotab tegutsemisvõime mõne minutiga, kuid hättasattunu avastamine ja abi saabumine kaugemalt võtab alati aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles