Tuleskulptuuride meistrid ootavad taas linlaste jõulupuid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanadest jõulukuuskedest tehtud tuleskulptuur Emajõe ja Anne kanali vahelisel alal.
Vanadest jõulukuuskedest tehtud tuleskulptuur Emajõe ja Anne kanali vahelisel alal. Foto: Margus Ansu / Postimees

Vanadest jõulukuuskedest saavad Tartus ka tänavu leegitsevad tuleskulptuurid, mis süüdatakse Emajõe ja Anne kanali vahelisel alal 21. jaanuari õhtul.

Alates reedest, 6. jaanuarist kuni laupäeva, 21. jaanuarini on kõigil võimalus viia oma jõulukuusk Emajõe ja Anne kanali vahelisele haljasalale, kus Tartu koolide õpilased valmistavad vanadest kuuskedest tuleskulptuurid. Vana kuuse saab tasuta ära anda ka Jaama 72c asuvasse jäätmejaama, teatas linnavalitsus.

Juba üheksandat korda korraldatav tuleskulptuuride põletamise üritus on algatatud soovist muuta linnaruum puhtamaks. Pärast jõule ja aastavahetuse pidustusi tekib prügikastide ümbrusse arvukalt korterites kasutuks jäänud pühadekuuski. Et puud ei jääks aga õuesid risustama, loodi võimalus neist tasuta vabanemiseks.

Vanadest kuuskedest valmistavad Tartu koolide õpilased 19 - 21. jaanuarini tuleskulptuurid, mis süüdatakse laupäeval, 21. jaanuaril kell 18.

Tuleskulptuure võivad ehitama tulla ka teised soovijad, kes aga peaksid eelnevalt registreeruma, et korraldajad teaksid varuda piisava koguse materjale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles